Hlavní obsah

Microsoft vzdává po 48 dnech prodej vlastních mobilů, prý o ně nebyl zájem

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Microsoft v dubnu odhalila s velkou parádou dva nové mobilní telefony, kterými chtěla konkurovat stále větší oblibě iPhonu od Applu. Po necelých dvou měsících však firma zjistila, že se přístroje neprodávají podle očekávaní a rozhodla se jejich prodej ukončit. Uvedl to list The New York Times.

Článek

Telefony Kin One a Kin Two je možné již od dubna koupit na americkém trhu 150 USD (3100 Kč), respektive 200 USD (4100 Kč).

Nyní ale Kin One zlevnil na 30 USD (600 Kč) a Kin Two na 50 USD (1000 Kč). Důvodem dramatického zlevnění má být snaha co nejdříve vyprodat skladové zásoby telefonů.

Podle informací listu také firma zcela zrušila plánované uvedení obou telefonů na evropský trh. Novinky by se tak vůbec neměly objevit ani na tom českém.

"To je absolutní selhání," hodnotil prodej telefonů Kin One a Kin Two analytik Charles S. Golvin z agentury Forrester Research, který neskrýval překvapení nad tím, jak rychle firma celý projekt ukončila.

Microsoft se tak nyní nejspíše místo výroby vlastních telefonů začne plně soustředit na vývoj mobilního operačního systému Windows Phone 7, který byl odhalen letos v únoru. [celá zpráva]

Hlavní přednosti nového operačního systému Widnows Phone naleznete v následující tabulce.

Základní oblasti operačního systému Windows Phone 7 Series
Obrázky
Pomocí panelu Obrázky bude možné prohlížet a sdílet obrázky v sociálních sítích. Z tohoto místa získá uživatel přístup ke všem svým obrázkům uloženým přímo v telefonu, na webu nebo na domácím počítači.
Hudba a Video
Multimediální oblast Windows Phone 7 Series vychází z prostředí kapesního přehrávače Microsoft Zune. K dispozici je hudba a video uložené v telefonu, na webu i skladby vysílané vzduchem díky přítomnosti FM tuneru. Nechybí ani funkce pro sdílení informací o oblíbených skladbách s přáteli.
Lidé
Oblast kontaktů přináší informace spojené s konkrétními osobami, ke kterým má majitel telefonu nějaký vztah. Na jednom místě najde uživatel novinky o svých přátelích, včetně aktuálních statusů v sociálních sítích či nově zveřejněných fotografiích. Ze stejného místa může přispívat na Facebook a Windows Live.
Hry
Herní oblast telefonů nabídne přímé propojení s více než 23 milióny uživatelů služby Xbox Live. Samozřejmostí je také propojení s jejich uživatelským profilem, pokud doma mají herní zařízení Xbox 360. Přímo v telefonu bude možné hrát hry s přáteli na Xbox Live, sledovat žebříčky hráčů, prohlížet si vlastního avatara nebo seznam splněných úkolů ve všech dostupných hrách.
Kancelář
Kancelářská oblast nabídne přístup k mobilní verzi kancelářského balíku Office, dokumentům uloženým na SharePoint serverech, poznámkám OneNote a samozřejmě také přístup k elektronické poště. Všechno hezky na jednom místě pro dokonalou efektivitu práce.
Aplikace
Instalovat hry a aplikace do telefonu bude možné pomocí služby Marketplace, která bude mít v komunikátorech s operačním systémem Windows Phone 7 Series také vlastní oblast. Tato služba nabídne snadný přístup k ověřeným aplikacím a hrám s jistotou, že budou bez problémů fungovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám