Hlavní obsah

Nokia bude používat v chytrých mobilech série N software MeeGo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Helsinky

Finský výrobce mobilních telefonů Nokia bude používat ve svých chytrých telefonech série N software Linux MeeGo místo operačního systému Symbian. Ten bude ale nadále využívat v levnějších telefonech, uvedla společnost ve zprávě. Nokia počítá s tím, že jí nový software pomůže v konkurenčním boji s rivaly Apple a Google.

Foto: Novinky

Nokia N8

Článek

Série N stojí roky v čele výrobní řady finské firmy. Telefony s N v názvu měly dominantní postavení na trhu chytrých mobilů, než spustila americká Apple v roce 2007 prodej svých přístrojů iPhone.

Příští telefon série N ponese označení N8 a bude posledním modelem z této řady, který ještě bude pracovat s operačním systémem Symbian. "Do budoucna budou přístroje série N stát na MeeGo," dodal mluvčí Nokie.

Rozhodnutí podniku je další nepříznivá zpráva pro Symbian, který má mezi operačními systémy u chytrých mobilů nejvyšší tržní podíl. V posledních letech ale o něj přichází kvůli vzestupu mobilů iPhone od Apple, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám