Hlavní obsah

Nejnovější iPhone 4 prozrazen. Apple ztratil prototyp v baru

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Redaktorům zahraničního IT serveru Gizmodo se do rukou dostal údajný prototyp nejnovějšího mobilního telefonu iPhone 4 od Applu. Přístroj byl nalezen v baru, kde jej měl zapomenout jeden ze zaměstnanců firmy s logem nakousnutého jablka.

Článek

Ztracený přístroj byl údajně nalezen v baru v Redmontu, kde má Apple ústředí. Zde na něj narazil jistý mladík. Mobil na první pohled připomínal díky silikonovému obalu iPhone 3GS, ale po bližším ohledání bylo jasné, že se jedná o jeho novou verzi.

Mladík testoval iPhone 4 potají po dobu jednoho týdne, pak jej ale Apple na dálku zablokoval, a tak nyní nejde ani spustit. Proto se nálezce rozhodl přístroj věnovat redaktorům serveru Gizmodo.

Ti nefunkční přístroj natočili na video a zveřejnili jeho fotografie.

Nový iPhone 4 prodělal radikální změnu vzhledu.

Zaoblené tvary iPhonu nahradily zcela rovné linie. Celý obvod přístroje lemuje hliníkový pás, díky čemuž působí novinka daleko luxusnějším dojmem než jeho předchůdce. Novinka je navíc o poznání tenčí než verze 3GS.

I když přístroj není funkční, z fotografií je možné vypozorovat některá vylepšení. Příkladem může být vestavěný fotoaparát, který je nově vybaven přisvětlovací diodou. iPhone 4 má navíc druhou kameru na přední straně vedle reproduktoru pro videohovory – tou nebyla vybavena ani jedna verze tohoto populárního mobilního telefonu.

Apple odmítl všechny informace komentovat. Autoři článku na serveru Gizmodo nicméně zveřejnili dopis od Applu, ve kterém zástupce firmy Brian Lam žádá o navrácení zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám