Hlavní obsah

Microsoft představil dva nové mobilní telefony

Americký softwarový gigant Microsoft v pondělí uvedl dva nové mobilní telefony určené především pro mladé zákazníky pod názvem KIN. V USA je firma začne prodávat v květnu, do vybraných evropských zemí se mají dostat na podzim.

Článek

KIN má kombinovat mobilní telefon, on-line služby a počítač. Firma jej vytvořila spolu se společnostmi Verizon Wireless, Vodafone a Sharp. Podle odborníků nebude KIN, dosud uváděný pod pracovním označením Pink, přímým konkurentem iPhonu od Apple ani Blackberry kanadské RIM.

V Evropě počítá Microsoft v první fázi s prodejem v Německu, Itálii, Španělsku a Velké Británii. Termín uvedení v Česku firma neoznámila.

Telefon bude dostupný ve dvou provedeních jako KIN One a KIN Two. Oba přístroje mají dotykový displej a vysunovací klávesnici. Zatímco One bude menší, lépe uzpůsobený pro nošení v kapse a ovládání jednou rukou, Two bude mít větší displej i klávesnici a bude disponovat větší pamětí. Oba modely budou mít pěti respektive osmimegapixelový fotoaparát.

KIN nabídne on-line přístup do oblíbených sociálních sítí, jako je Facebook, MySpace nebo Twitter, nastavený podle přání uživatele, nebo možnost prohlížení webu, fotografií a videa. Zároveň obsahuje hudební přehrávač využívající hudební platformu Zune.

Všechna data, jako jsou fotografie, kontakty, historie hovorů či zpráv a osobní nastavení, telefon uloží na vzdálený server. Bude tak šetřit paměť a zároveň vytvářet zálohu. Data budou dostupná přes jakýkoliv webový prohlížeč.

Obě novinky mají označení Windows Phone, což znamená, že budou pracovat s nejnovějším operačním systémem od Microsoftu, který byl odhalen letos v únoru. [celá zpráva]

Hlavní přednosti nového operačního systému Widnows Phone naleznete v následující tabulce.

Základní oblasti operačního systému Windows Phone 7 Series
Obrázky
Pomocí panelu Obrázky bude možné prohlížet a sdílet obrázky v sociálních sítích. Z tohoto místa získá uživatel přístup ke všem svým obrázkům uloženým přímo v telefonu, na webu nebo na domácím počítači.
Hudba a Video
Multimediální oblast Windows Phone 7 Series vychází z prostředí kapesního přehrávače Microsoft Zune. K dispozici je hudba a video uložené v telefonu, na webu i skladby vysílané vzduchem díky přítomnosti FM tuneru. Nechybí ani funkce pro sdílení informací o oblíbených skladbách s přáteli.
Lidé
Oblast kontaktů přináší informace spojené s konkrétními osobami, ke kterým má majitel telefonu nějaký vztah. Na jednom místě najde uživatel novinky o svých přátelích, včetně aktuálních statusů v sociálních sítích či nově zveřejněných fotografií. Ze stejného místa může přispívat na Facebook a Windows Live.
Hry
Herní oblast telefonů nabídne přímé propojení s více než 23 milióny uživatelů služby Xbox Live. Samozřejmostí je také propojení s jejich uživatelským profilem, pokud doma mají herní zařízení Xbox 360. Přímo v telefonu bude možné hrát hry s přáteli na Xbox Live, sledovat žebříčky hráčů, prohlížet si vlastního avatara nebo seznam splněných úkolů ve všech dostupných hrách.
Kancelář
Kancelářská oblast nabídne přístup k mobilní verzi kancelářského balíku Office, dokumentům uloženým na SharePoint serverech, poznámkám OneNote a samozřejmě také přístup k elektronické poště. Všechno hezky na jednom místě pro dokonalou efektivitu práce.
Aplikace
Instalovat hry a aplikace do telefonu bude možné pomocí služby Marketplace, která bude mít v komunikátorech s operačním systémem Windows Phone 7 Series také vlastní oblast. Tato služba nabídne snadný přístup k ověřeným aplikacím a hrám s jistotou, že budou bez problémů fungovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám