Hlavní obsah

Nejluxusnější pouzdro pro iPhone je stokrát dražší než samotný telefon

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komunikátor iPhone od společnosti Apple je fenoménem dnešní doby. Nejnovější verzi tohoto chytrého telefonu s prostorným dotykovým displejem a 32GB pamětí můžete zakoupit za cenu okolo 18 000 korun. Pokud byste k iPhonu chtěli zakoupit ještě opravdu luxusní a originální pouzdro, připravte si stonásobně vyšší sumu, než kolik stojí samotný přístroj.

Foto: Profimedia.cz

Luxusní pouzdro od Stuarta Hughese

Článek

Nové luxusní pouzdro je dílem předního britského designéra Stuarta Hughese. Ten si svůj výtvor, který je prozatím vyroben v jediném exempláři, cení na 65 000 liber. To je v přepočtu více než 1,8 miliónu korun.

Foto: Profimedia.cz

Luxusní pouzdro od Stuarta Hughese

Pouzdro je vyrobeno ručně z luxusní hadí kůže, která je celá obšitá zlatou látkou. Nejdražším prvkem celého obalu je ale spona na čelní straně. Ta je vyrobena z 24karátového zlata, její okraje lemují čtyři desítky malých diamantů a v samotném středu je umístěn velký smaragd.

Britský designér Hughese prozradil, že na pouzdře pracoval více než půl roku. „Stejné pouzdro už nikdy nevyrobím – je naprostým unikátem, a tak předpokládám, že o zájemce o koupi nebude nouze,“ dodal.

Luxusní iPhone je nejdražším mobilem na světě

Luxus nežádají bohatí zákazníci jen v oblasti doplňků, ale také i u samotných telefonů. Loni například přetvořil světoznámý klenotník Peter Aloisson Apple iPhone tak, že vypadá téměř jako luxusní šperk.

Celou čelní stranu iPhonu lemuje 18karátové zlato. Obvod přístroje je pak vysázen 138 brilianty té nejvyšší kvality s váhou 5,5 karátu. Pod displejem se navíc třpytí obrovský 6,6karátový diamant, který nahradil běžné potvrzovací tlačítko.

Unikátní luxusní iPhone je vyroben pouze v jediném exempláři, přičemž Aloisoon si jej cení v přepočtu na 48 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Nokia vs. Apple: Patentová válka se přiostřuje

Finská Nokia přiostřila spor o zneužívání patentů s americkou firmou Apple a po říjnové žalobě nyní předložila stížnost i americké komisi pro zahraniční obchod...

Výběr článků

Načítám