Hlavní obsah

Apple podal žalobu na společnost HTC kvůli porušení patentů u iPhonu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Delaware

Společnost Apple spolu s americkou Komisí pro mezinárodní obchod (ITC) podala u amerického okresního soudu v Delaware žalobu proti firmě HTC, která prý měla porušit 20 patentových práv tohoto výrobce. Žaloba se týká uživatelského rozhraní, základní architektury a hardwaru telefonního přístroje iPhone.

Foto: Novinky

Apple iPhone 3GS

Článek

„Můžeme nečinně sedět a sledovat konkurenci, jak si přivlastňuje naše patentované vynálezy, nebo s tím můžeme něco udělat. Rozhodli jsme se s tím něco udělat,“ řekl generální ředitel společnosti Apple Steve Jobs.

„Myslíme si, že obchodní soutěžení je dobrá věc, ale naši konkurenti by měli vytvářet své vlastní originální technologie a ne krást ty naše,“ dodal.

Soudní pře o porušení patentových práv vede Apple také s finským výrobcem mobilních telefonů Nokia. Obě firmy se od loňského podzimu zahrnují vzájemnými žalobami.

Začala to v říjnu Nokia, která federálnímu soudu v Delawaru podala žalobu na zneužití deseti svých patentů. Apple kontroval žalobou na porušení 13 vlastních patentů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám