Hlavní obsah

Kingston představil extrémně rychlou paměťovou kartu pro mobily a fotoaparáty

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Kingston představila novou paměťovou kartu typu microSDHC, která může být díky dodávaným redukcím použita ve fotoaparátech, mobilních telefonech, videokamerách, či malých netboocích. Novinka má kapacitu 16 GB a výrobce navíc u ní slibuje vysokou přenosovou rychlost.

Foto: Novinky

Rychlou paměťovou kartu Kingston 16 GB microSDHC je možné zakoupit také s adaptéry miniSD a SD.

Článek

Nová paměťová karta typu microSDHC od společnosti Kingston spadá do třídy deset, tedy v dnešní době do nejvyšší dostupné rychlostní třídy. Nová flash karta je tak vhodná především pro zařízení, kde je kladen důraz na vysokou rychlost.

Foto: Novinky

Paměťová karta Kingston 16 GB microSDHC třídy 10

„Hostitelská zařízení jako například kamery s vysokým rozlišením a nejnovější smartphony jsou navrženy s optimalizovanou rychlostí zápisu, a využije se v nich tak výhoda vysokého výkonu karet třídy 10. Uživatelé jistě ocení rychlejší kopírování a přesun fotografií, hudby, videí a elektronických knih,“ řekl Steve Hall, ředitel vývoje flash produktů společnosti Kingston.

Výrobce u paměťové karty garantuje minimální zápisovou rychlost 10 MB/s. Navíc novinka dokáže pracovat i při extrémních teplotách od -25 °C do 85 °C. Kingston nabízí tuto microSDHC kartu s kapacitou 16 GB za cenu okolo 2 700 Kč, a to včetně dvou miniaturních adaptérů miniSD a SD.

Kde se uplatní paměťová karta nejvíce
Chytrý mobilní telefon
Komunikátor HTC Touch2 je vybaven výkonným procesorem Qualcomm MSM7225, který pracuje na frekvenci 528 MHz. Dostatek výkonu zajišťuje také operační paměť o velikosti 256 MB. Telefon disponuje 2,8palcovým displejem s rozlišením 240 x 320 obrazových bodů. Ve výbavě telefonu nechybí ani integrovaný 3,2MPx fotoaparát, vestavěný GPS modul, nebo podpora bezdrátových technologií WiFi a bluetooth. K internetu se můžete připojit kromě bezdrátových WiFi sítí také díky technologiím UMTS, GPRS, EDGE, HSDPA. Novinka má vnitřní paměť pouze 256 MB, je jí ale možné jednoduše rozšířit pomocí paměťových karet typu microSD.
Vodotěsný fotoaparát, který přežije i pády
Takřka nezničitelný fotoaparát PowerShot D10 od společnosti Canon jistě udělá radost všem dobrodruhům. Přístroj má mimořádně pevnou konstrukci, díky čemuž odolá nárazům, chladu i prachu. Navíc je vodotěsný, a tak je s ním možné fotografovat i pod vodou. Fotoaparát má rozlišení 12,1 MPix, trojnásobný optický zoom a citlivost ISO až 1600. Snímky je možné zobrazovat na displeji s úhlopříčkou 2,5 palce a 230 tisíci body. Ve výbavě přístroje nechybí ani optický stabilizátor.
Miniaturní videokamera, která umí nahrávat HD video
Videokamera Toshiba Camileo S10 je velmi lehký přístroj, který není problém nosit všude s sebou. Kamerka nabídne čtyřnásobný digitální zoom (dvojnásobný pro maximální rozlišení).:. Toshiba Camileo S10. Foto: ArchivVideo dokáže kamera ukládat v kompresním formátu H.264/MOV, díky čemuž je možné uložit větší množství dat. Maximální rozlišení videozáznamu je plné HD 1080p při 30 snímcích za sekundu. Kromě videa dokáže zařízení díky režimu fotoaparát nahradit i digitální fotoaparát. [celá zpráva]
Miniaturní netbooky
Některé miniaturní netbooky mají místo klasického pevného disku speciální SSD disk. Ten je oproti tradičnímu pevnému disku energeticky méně náročný, nabízí ale zpravidla kapacitu jen 4 nebo 8 GB. Rychlá paměťová karta tak může až zčtyřnásobit dosavadní úložný prostor.:. Lenovo IdeaPad S9e. Foto: ArchivNetbooky, jak se také jinak říká těmto kompaktním přenosným počítačům, jsou nejčastěji osazovány čipy Intel Atom. Ty nepatří mezi žádné výkonové přeborníky, přestože pracují s poměrně vysokými kmitočty. Jejich rychlost zhruba odpovídá sestavě z roku 2000, která měla v sobě nainstalován procesor třídy Pentium III. [celá zpráva]

Kam ukládat drahocenná počítačová data

Vypalování dat na kotouče CD nebo DVD má ke komfortu přímé práce se soubory hodně daleko. Není tedy divu, že k přenášení dat mezi počítači se mnohem více hodí USB flashdisky nebo externí pevné disky. USB rozhraní dnes nalezneme snad na každém počítači, univerzálností se proto tato média vyrovnají optickým diskům. Jenže kterou variantu zvolit?

Z hlediska zabezpečení se jeví jako lepší varianta flashdisk. V nabídce najdeme nejrůznější výrobky s ochranou začínající u číselného zámku, jiné zaměstnávají biometrické snímače otisků prstů, nejlepší potom šifrují obsah podle zadaného 256bit klíče. Zabezpečení je tak zcela instantní, funkční hned po vybalení z krabičky, a navíc na hardwarové úrovni. Existují externí disky s podobnými vymoženostmi, jejich cena je však průměrným kouskům silně vzdálena. Více se dozvíte ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám