Hlavní obsah

Mozilla vypustila mobilní verzi Firefoxu pro Nokii N900

Novinky, Miloslav Fišer

Fenomén iPhonu sebou přinesl nebývalý zájem o mobilní internet. Velký a prostorný displej, který se jednoduše ovládá dotykem prstu, přímo vybízí k surfování po oblíbených odkazech i na cestách. V chytrých telefonech je možné nalézt především internetové prohlížeče Internet Explorer a Opera. Do tohoto souboje se nyní vložila také společnost Mozilla, která vypustila ostrou verzi prohlížeče Firefox pro telefon Nokia N900.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nokia N900

Článek

Na vývoji mobilního Firefoxu pracovala společnost Mozilla již od konce roku 2008. Až doposud byl však tento prohlížeč znám pod kódovým označením Fennec, který používali tvůrci pro jeho testovací verze.

Hlavním posláním nového prohlížeče je zrychlit internet v mobilech. Rychlejší by podle prvních ohlasů mělo být samotné spouštění aplikace i přibližování a oddalování textu a obrázků. Nově také Fennec podporuje JavaScriptový engine TraceMonkey, přídavné plug-iny a správu oblíbených záložek.

Foto: Novinky

Fennec bude pracovat také na mobilních telefonech s Windows Mobile.

Mobilní verze Firefoxu je dostupná pro různé platformy. Vyzkoušet si uživatelské prostředí tohoto webového prohlížeče můžete také na vašem počítači. K dispozici jsou verze pro Windows, Linux i Mac OS X.

Všechny varianty prohlížeče Fennec můžete stahovat pomocí následujících odkazů:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám