Hlavní obsah

T-Mobile zahájil v Praze provoz sítě 3G

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operátor T-Mobile zahájil ve středu v Praze komerční provoz sítě 3G. V hlavním městě je služba dostupná pro 40 procent obyvatel. Do konce letošního roku plánuje společnosti rozšíření technologie i do dalších měst v ČR.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Zákazníci mohou novinku používat v rámci svých datových tarifů a zvýhodnění, stačí mít jen zařízení podporující 3G,“ uvedla společnost v tiskovém prohlášení. Rychlost stahování dat z internetu prostřednictvím této sítě tak může dosáhnout až 3 Mbps.

Instalovaná technologie, jejímž dodavatelem je společnost Nokia Siemens Network, je založena na standardu HSPA. Zároveň je již připraven plynulý přechod na služby další generace – LTE.

O technologii LTE (Long Term Evolution) se hovoří jako o plnohodnotné síti čtvrté generace, která umožní dosahovat rychlosti stahování dat přes 300 Mbit/s. Naproti tomu u UMTS se rychlost datových přenosů zatím pohybuje maximálně v jednotkách Mbit/s.

Reklama

Výběr článků

Načítám