Hlavní obsah

Z Nokie unikly tajné informace, jak budou vypadat nejnovější mobily

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internet unikl dokument, pojednávající o novém operačním systému Symbian pro mobilní telefony Nokia. Na zahraničním diskusním fóru Symbian Developer jej zveřejnil Scott Weiss, manažer uživatelského rozhraní Symbianu. V dokumentu jsou popsány funkce nového systému a na třech snímcích je zachyceno uživatelské prostředí, kterým by měly být vybaveny nejnovější mobilní telefony Nokia.

Foto: mif, Novinky

Nokia

Článek

Příchod nové verze operačního systému Symbian se očekává na konci letošního roku, kdy by měly být zároveň představeny nové mobilní telefony, které s ním budou schopny pracovat. Uniklé snímky uživatelského prostředí znázorňují, na co se mohou fanoušci mobilů od Nokie těšit.

Podle prvního ze snímků by nové přístroje měly podporovat několik pracovních ploch najednou, podobně jako je tomu u Nokie N900. Na úvodní obrazovku bude také možné připojit nejrůznější widgety, jako jsou například hodiny, kalendář, nebo upomínky. S takzvanými widgety v současnosti pracují například dotykové mobilní telefony od Samsungu.

Druhý snímek zachycuje uživatelské prostředí prohlížeče obrázků a fotografií. Zde je opět vidět výrazná podoba nového Symbianu s Nokií N900, která je vybavena operačním systémem Maemo.

Na posledním snímku je zachycen video přehrávač, který bude schopen celou obrazovku překlopit na stranu, jako to umí většina dnešních mobilů nejen s dotykovým displejem. Díky tomu je možné sledovat videa v širokoúhlém režimu tak, aby byla využita celá plocha displeje.

Nové mobily od Nokie se budou skládat jako lego

Co se vzhledu a konstrukce nových přístrojů týče mohly by se skládat jako lego. To si alespoň myslí francouzský designér Clement Logereau, který vytvořil unikátní koncept mobilního telefonu Nokia Unik. Tento přístroj by měl být určen především pro zákazníky, kteří se chtějí nějak odlišit od davu.

Foto: Novinky

Nokia Unik

Unikátnost celého konceptu tkví především v zadním krytu mobilního telefonu. Ten je totiž vytvořen z celkem 153 malých kostiček, které se namačkávají na zadní stranu přístroje podobně jako kousky stavebnice lego. Dohromady dokážou vytvořit díky různým barvám i velice zajímavé obrazce. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám