Hlavní obsah

Nejluxusnější telefon od Nokie je stejně drahý jako rodinný dům

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nokia představila nový mobil s označením Supreme, který patří do kategorie nejluxusnějších telefonů na planetě. Tomu odpovídá i jeho pořizovací cena, jež se přibližuje k hranici tří miliónů korun. Za tuto sumu byste si tak mohli klidně pořídit v Česku klidně i malý rodinný dům, nebo supersportovní auto.

Článek

Nový mobil Nokia Supreme má svou konstrukcí, ale i technickými parametry vycházet z modelu Arte, který je v současné době nejluxusnějším nabízeným telefonem od finského výrobce mobilních telefonů.

Novinka tedy stejně jako model Arte nabídne výsuvnou konstrukci, 2palcový displej s rozlišením 240 x 320 obrazových bodů, vestavěný fotoaparát s rozlišením 3 MPx s možností natáčení videa, přehrávač hudby, rádio, či integrovaný bluetooth adaptér.

Jak již tedy naznačují technické parametry, Nokia Supreme není primárně určena pro fanoušky mobilních technologií. Ocení jí spíše uživatelé, kteří dávají přednost prestiži a luxusním materiálům.

Novinka je totiž vystlána 1125 růžovými diamanty, které lemují celý obvod přístroje. Čelní i zadní stranu přístroje pak tvoří 80 gramů čisté platiny.

O výrobu nového mobilního telefonu Nokia Supreme se postará společnost Goldstriker, která již několik let proměňuje díky drahým a luxusním materiálům obyčejnou spotřební elektroniku na exkluzivní přístroje. Případní zájemci by ale s objednávkou tohoto luxusního telefonu neměli dlouho otálet, vyrobeny budou totiž na celém světě pouze tři kusy. 

Nejdražším mobilem na světě je luxusní iPhone

I když mobilní telefon Nokia Supreme je jedním z nejdražších přístrojů na světě, úplné prvenství mu nepatří. To si již od loňského roku drží Apple iPhone, který přetvořil takřka až na luxusní šperk světoznámý klenotník Peter Aloisson.

Foto: archiv, Novinky

Luxusní iPhone, který vyrobil klenotník Peter Aloisson.

Celou čelní stranu iPhonu lemuje 18karátové zlato. Obvod přístroje je pak vysázen 138 brilianty té nejvyšší kvality s váhou 5,5 karátu. Pod displejem se navíc třpytí obrovský 6,6karátový diamant, který nahradil běžné potvrzovací tlačítko.

Unikátní luxusní iPhone je vyroben pouze v jediném exempláři, přičemž Aloisoon si jej cení v přepočtu na 48 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám