Hlavní obsah

Na český trh vstoupil unikátní mobil od Sony Ericssonu s průhledným displejem

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V českých obchodech se začaly objevovat první kusy unikátního mobilního telefonu od společnosti Sony Ericsson. Nový mobil se jmenuje Pureness, což v překladu znamená čistota. V tomto duchu se výrobce snažil zhotovit i vzhled celého mobilu. Proto je například přístroj, který stojí necelých 16 tisíc korun, vybaven unikátním průhledným displejem.

Článek

Nový mobilní telefon Sony Ericsson Pureness spadá do kategorie chytrých komunikátorů rodiny Xperia. Na rozdíl od této třídy mobilů se ale nesnaží zákazníka zaujmout nepřeberným množstvím funkcí, ale spíše exkluzivním designem. Kvůli tomu například ve výbavě telefonu nenalezneme ani fotoaparát.

Hlavním lákadlem novinky je unikátní průhledný TFT displej. Ten má úhlopříčku 1,8 palce a podle informací výrobce je navíc velice odolný proti poškrábání, které by obzvláště na průhledném displeji působilo velice rušivě.

Foto: Novinky

Sony Ericsson Pureness

Aby celý koncept telefonu působil jednoduchým a čistým dojmem, přístroj nemá vyměnitelnou baterii. SIM karta i paměťová karta typu Memory Stick Micro, pomocí které je možné rozšířit interní paměť mobilu, se do mobilu vkládá do slotů na boční straně. Zde je umístěn také konektor pro napájení a připojení k počítači.

Čistotě se podřídila ale například i samotná klávesnice. Nejsou na ní totiž žádné popisky číslic a písmen. Ty se díky podsvícení objeví až ve chvíli, kdy s mobilem začnete pracovat.

Novinka má rozměry 102 x 43 x 13 milimetrů a hmotnost 70 gramů. Dokáže pracovat v sítích GSM, UMTS i HSDPA. Ve výbavě telefonu nechybí ani vestavěný hudební přehrávač, FM přijímač s podporou RDS, či bezdrátová technologie Bluetooth. Sony Ericsson Pureness se v českých obchodech prodává za 15 990 Kč. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám