Hlavní obsah

Tesco v tuzemsku nabídne mobilní telefonní služby

Společnost Tesco Stores ČR, která v Česku provozuje více než 130 obchodních domů, supermarketů, hypermarketů a samoobsluh, příští rok představí nabídku telekomunikačních služeb pod značkou Tesco Mobile. Uvedlo to vydání deník E15.

Foto: Natalie Behring, Reuters

Článek

"Spuštění Tesco Mobile plánujeme České republice příští rok," řekla deníku mluvčí Teska Eva Karasová. Dodala, že bližší informace si obchodní řetězec zatím nechá pro sebe.

Podle listu není prozatím jasné, na jaké bázi Tesco nové služby představí. V úvahu připadá varianta virtuálního operátora, k možnosti vpustit konkurenci do své sítě se ale tuzemské telekomunikační společnosti doposud staví negativně.

Deník uvedl, že Tesco také může uzavřít dohodu podobnou té, kterou dojednalo Makro s mobilním operátorem Telefónikou O2; služby by potom nabízela přímo Telefónica pod hlavičkou Teska. Mluvčí Telefóniky Martin Žabka ovšem jednání s Teskem nepotvrdil.

S Teskem volají už na Slovensku

S Tesco Mobile volají zákazníci například ve Velké Británii, Irsku a nejnověji také na Slovensku. Ve všech těchto případech firma spolupracuje právě s Telefónikou O2. Sází přitom na omezenou nabídku paušálních a předplacených služeb a nízké sazby.

Na Slovensku Tesco Mobile zatím nabízí pouze předplacenou kartu s minutovým hovorným za deset centů (asi 2,6 Kč) do tamních mobilních sítí a i na pevné linky v rámci celé Evropské unie. Za krátkou textovou zprávu si firma účtuje stejný poplatek, MMS zpráva je o 15 centů dražší. SIM kartu mohou spotřebitelé získat zdarma, pokud si ji pořídí spolu s desetieurovým kreditem.

V ČR kromě čtyř větších mobilních operátorů působí ještě značka Mphone, pod kterou telekomunikační služby nabízí velkoobchodní společnost Makro ve spolupráci s Telefónikou O2 pro několik tisíc klientů, napsal dnešní E15.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám