Hlavní obsah

Londýňané ztratí v taxících 10 000 mobilů měsíčně, o Vánocích nejvíc

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Řidiči vozů taxi si v Londýně často přijdou na své. Pasažéři v jejich automobilech totiž měsíčně nechají průměrně 10 000 mobilních telefonů měsíčně a navíc mnoho jiné elektroniky. Se zapomnětlivostí cestujících je to prý nejhorší o Vánocích, kdy nechají lidé v taxících mobilních telefonů a dalších předmětů ještě daleko více.

Článek

Angličané a turisté pobývající v britské metropoli jsou evidentně velmi zapomnětliví. Měsíčně deset tisíc ztracených mobilních telefonů a tisícovka technologických doplňků jako jsou notebooky či iPody mluví samo za sebe.

 "Je dobře známým faktem, že prosinec je měsícem, kdy lidé nechávají nejvíce svých věcí v našich vozech. Mobilní telefony a notebooky lehce vyklouznou z kapes a tašek na podlahu či někam na vedlejší sedadlo a problém je na světě," uvedl mluvčí magazínu TAXI, který je licencovaným periodikem tamější asociace taxikářů Steve McMenara.

Za hodinu volají vyděšení lidé

"O Vánocích využívají vozy taxislužby i lidé, kteří je běžně nevyužívají. Když mají plné ruce dárků, tak spíše využijí našich služeb a bohužel i spíše ztratí něco ze svých kapes a nevšimnou si toho. Většinou tak za hodinu někdo v panické hrůze volá na svůj mobil a ptá se řidiče, zda by se mohli někde setkat. S notebooky či iPody je to pak daleko složitější," dodal McMenara.

Studii si nechala udělat bezpečnostní firma Credant Technologies, která na jejím základě tvrdí, že každý někdy chybuje. Především na tento typ ztrát věcí by si měli dát lidé pozor, jelikož tím mohou nahrát zlodějům identit, kteří mohou ztracený mobil či laptop využít k nebezpečným krádežím.

Reklama

Výběr článků

Načítám