Hlavní obsah

Extravagantní mobil od Sony Ericssonu s průhledným displejem bude stát 15 tisíc

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Sony Ericsson již v září avizovala, že ještě letos uvede na trh nový extravagantní mobilní telefon. Ten se bude jmenovat Pureness, což v překladu znamená čistota. V tomto duchu se výrobce snažil zhotovit i vzhled celého mobilu. Proto je například přístroj, který by měl stát okolo 15 tisíc korun, vybaven unikátním průhledným displejem.

Článek

Průhledný TFT displej nového mobilního telefonu Sony Ericsson Pureness bude mít úhlopříčku 1,8 palce. Podle informací výrobce by měl být velice odolný proti poškrábání, které by obzvláště na průhledném displeji působilo velice rušivě.

Aby celý koncept telefonu působil jednoduchým a čistým dojmem, přístroj nemá vyměnitelnou baterii. SIM karta i paměťová karta typu Memory Stick Micro, pomocí které je možné rozšířit interní paměť mobilu, se do mobilu vkládá do slotů na boční straně. Zde je umístěn také konektor pro napájení a připojení k počítači.

Čistotě se podřídila ale například i samotná klávesnice. Nejsou na ní totiž žádné popisky číslic a písmen. Ty se díky podsvícení objeví až ve chvíli, kdy s mobilem začnete pracovat. 

Foto: Novinky

Sony Ericsson Pureness

Novinka má rozměry 102 x 43 x 13 milimetrů a hmotnost 70 gramů. Dokáže pracovat v sítích GSM, UMTS i HSDPA. Ve výbavě telefonu nechybí ani vestavěný hudební přehrávač, FM přijímač s podporou RDS, či bezdrátová technologie Bluetooth. 

Telefon spadá do kategorie chytrých komunikátorů rodiny Xperia. Na rozdíl od této třídy mobilů se ale nesnaží zákazníka zaujmout nepřeberným množstvím funkcí, ale spíše exkluzivním designem. Proto ve výbavě telefonu nenalezneme například ani fotoaparát.

Podle informací výrobce bude novinka nabízena pouze v limitované edici, neuvádí se však, kolik přístrojů bude do prodeje celkově uvedeno. Komunikátory Pureness by měly být prodávány ve vybraných světových metropolích letos na přelomu listopadu a prosince za cenu okolo 15 tisíc korun.  

Jak budou vypadat nejluxusnější mobily v roce 2015
Britská společnost Vertu vyrábí luxusní telefony, za které jsou lidé kvůli prestiži ochotni zaplatit desítky i statisíce korun. A právě pro tuto firmu vytvořil přední tokijský designér Norihiko Inoue extravagantní návrh, jak by mohl vypadat nejluxusnější mobilní telefon v roce 2015.Mobilní telefon Void je vyroben z jednolité kovové slitiny. Ta je dutá, díky čemuž je do jejích útrob možné umístit displej, procesor i všechny další nezbytné hardwarové součásti. Z kovového kvádru designér Norihiko Inoue odřezal všechny přebytečné části tak, aby to vypadalo, že je celý přístroj složen jen z několika kovových proužků.  I když celý telefon nepůsobí na první pohled příliš drobně, ve skutečnosti nejsou všechny jeho díly o moc větší než samotný displej. Na spodní části mobilu, která díky tenkým kovovým plátům působí velice vzdušným dojmem, jsou umístěna ovládací tlačítka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám