Hlavní obsah

Nejnovější Windows pro chytré mobilní telefony vydá Microsoft už v říjnu

Novinky, Miloslav Fišer

Redmondský softwarový gigant Microsoft plánuje celosvětovou premiéru nejnovějšího operačního systému Windows Mobile ve verzi 6.5 na 6. října. Od tohoto data se začnou prodávat také komunikátory, které budou mít nový systém předinstalovaný.

Foto: Novinky

Pieter Knook z Microsoftu představuje nové Windows Mobile.

Článek

"Novinky spojené s Windows Mobile 6.5 uživatelé ocení jak při své práci, tak v oblasti zábavy. S novou verzí bude mnohem jednodušší zařídit více věcí přímo z telefonu, jako například zkontrolovat si letenku, či zaplatit účty, zatímco je člověk na cestách," řekla Novinkám mluvčí Microsoftu Markéta Kuklová.

Od nového operačního systému si Microsoft tedy slibuje, že zjednoduší práci s chytrými telefony na cestách. Lidem by tak komunikátory podle vize redmondského softwarového giganta měly nahradit klidně i notebooky.

Jedním z hlavních vylepšení je jednodušší přístup na internet, který při současných řešeních není na malých displejích mobilních telefonů zrovna pohodlný. Díky podpoře Microsoft Outlook budou moci i na mobilech nepřetržitě kontrolovat svoji elektronickou poštu. Nově budou podporovány aplikace jiných výrobců, které uživatelům jednoduše umožní připojení na sociální sítě jako je Facebook nebo Twitter.

Bezplatný přechod na nejnovější Windows Mobile

Pokud někteří lidé již nyní vlastní chytrý telefon s Windows, budou moci na novější verzi v některých případech přejít bezplatně. Majitelé zařízení Omnia II, Omnia Lite a Omnia Pro od firmy Samsung budou moci využít bezplatného upgradu z Windows Mobile 6.1 na Windows Mobile 6.5.

Bezplatný přechod na nejnovější Windows nabídne také společnost HTC, konkrétně u modelů HTC Touch Pro2 a HTC Touch Diamond 2. Společně s tím představí HTC i nové zařízení HTC Touch 2 běžící na systému Windows Mobile 6.5.

Nové komunikátory s operačním systémem Windows Mobile 6.5 nabídne od 6. září také řada dalších výrobců, jako je například Sony Ericsson, Garmin-ASUS, Mio, ale i již zmiňované firmy Samsung a HTC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám