Hlavní obsah

Jak budou vypadat nejluxusnější mobily v roce 2015

Novinky, Miloslav Fišer

Britská společnost Vertu vyrábí luxusní telefony na světě, za které jsou lidé kvůli prestiži ochotni zaplatit desítky i statisíce korun. A právě pro tuto firmu vytvořil přední tokijský designér Norihiko Inoue extravagantní návrh, jak by mohl vypadat nejluxusnější mobilní telefon v roce 2015.

Foto: Novinky

Vertu Void

Článek

Mobilní telefon Void je vyroben z jednolité kovové slitiny. Ta je dutá, díky čemuž je do jejích útrob možné umístit displej, procesor i všechny další nezbytné hardwarové součásti.

Foto: Novinky

Vertu Void

Z kovového kvádru designér Norihiko Inoue odřezal všechny přebytečné části tak, aby to vypadalo, že je celý přístroj složen jen z několika kovových proužků.

Foto: Novinky

Vertu Void

I když celý telefon nepůsobí na první pohled příliš drobně, ve skutečnosti nejsou všechny jeho díly o moc větší než samotný displej. Na spodní části mobilu, která díky tenkým kovovým plátům působí velice vzdušným dojmem, jsou umístěna ovládací tlačítka.

Foto: Novinky

Vertu Void

Kovové pláty jsou údajně podle tvůrců dostatečně pevné, aby odolaly běžnému tlaku při psaní na klávesnici. Zároveň by se ale telefon neměl jakkoliv zdeformovat, ani pokud jej majitel bude nosit v kapse u kalhot.

Konkurence sází na nezvyklé tvary a materiály

Konkurenční výrobci mobilních telefonů sázejí na to, že v budoucnosti zákazníky osloví zcela nové tvary a nezvyklé koncepty. Společnosti LG a Samsung například vyrobily mobil, který se skrývá v luxusních náramkových hodinkách. [celá zpráva]

Nokia počítá, že v blízké budoucnosti bude možné díky speciálním materiálům vyrábět elasticky přizpůsobivé komunikátory, které jednoduše připevníte například na zápěstí. Telefonovat se s nimi bude pomocí speciálních handsfree sad. 

Foto: Novinky

Nokia Morph

Na ohebné materiály sázejí také technici japonské společnosti Kyocera. Podle jejich vize mobilní telefon velice jednoduše složíte přesně na rozměr vaší kapsy, a když budete potřebovat telefonovat, jednoduše jej zase rozložíte. Rozložený mobil by měl díky velkému dotykovému displeji nahradit klidně i notebook. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám