Hlavní obsah

V Evropě explodovaly iPhony, Apple to prošetřuje

Americká firma Apple prošetřuje zprávy z médií, že jeden či více mobilů iPhone v Evropě explodovaly, uvedla ve středu Evropská komise. Firma se o těchto případech snaží zjistit více informací a dotyčné telefony se snaží získat k prozkoumání. Tisková mluvčí komise uvedla, že podle Applu jde spíše o ojedinělé případy než o obecný problém.

Foto: Novinky

Apple iPhone

Článek

Apple uvedl, že o zprávách z médií ví. Je mezi nimi i případ teenagera z Francie, který tvrdí, že ho telefon mírně poranil. Jeho iPhone údajně začal syčet a rozpadl se.

"Apple se snaží o těchto incidentech získat více detailních informací. Provedou nezbytné testy, aby možné případy ověřili," řekla mluvčí komise. Komise v unii dohlíží na to, aby spotřební zboží v unii nebylo nebezpečné.

Apple se ke slovům mluvčí EK nevyjádřil. Tiskový mluvčí Apple Europe ale uvedl, že podnik o zprávách z médií ví a čeká, až se k němu dotyčné telefony od zákazníků dostanou. "Dokud nebudeme mít kompletní detaily, nebudeme už nic dodávat," citovala ho agentura Reuters.

Loni měly problémy i starší iPody

Loni v srpnu přiznala americká společnost Apple, že některé iPody mohou mít problémy s bateriemi. Podle Applu jde o starší modely prodávané v letech 2005 a 2006. Přehrávače se totiž mohou přehřívat. [celá zpráva]

Baterie v přístrojích iPod nelze snadno vyměňovat, jako je to možné v případě většiny konkurenčních výrobků. Pokud je baterie nefunkční, musí zákazník odeslat svůj iPod firmě Apple, která mu pošle nový kus, a to za poplatek pohybující se od 60 do 120 eur (platí pro Evropu) v závislosti na konkrétním modelu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám