Hlavní obsah

Apple začal prodávat TomTom navigaci pro iPhone, zatím ale bez Česka

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost TomTom avizovala příchod svého softwaru, který dokáže proměnit komunikátor od Applu na plnohodnotnou satelitní GPS navigaci, již na začátku měsíce června. Až nyní se však aplikace objevila v prodeji. Bohužel ale bez map východní Evropy, které obsahují i podklady pro Českou republiku.

Článek

Zakoupit navigační software je možné prostřednictvím internetového obchodu App Store a aplikace iTunes. Aktuálně jsou však nabízeny mapové podklady pouze pro vybrané části světa, a prozatím není ani jasné, zdali bude nabídka rozšířena.

Zakoupit je možné mapy Austrálie (1450 Kč), Ameriky a Kanady (1820 Kč), nebo Západní Evropy (2550 Kč). V prodeji se zatím neobjevil speciální TomTom iPhone car kit, který bude krom mapových podkladů obsahovat také originální stojánek pro iPhone do auta. Podle nepotvrzených informací zahraničního serveru Engadget.com by jeho cena měla činit 194 USD, tedy v přepočtu 3520 Kč.

Foto: Novinky

iPhone jako navigace

TomTom není jediná společnost, která se pro iPhone rozhodla vyrábět navigační software. Spolupracovat na navigačním řešení se společností Apple se rozhodly také firmy Navigon nebo Sygic. Samozřejmě není ani vyloučeno, že postupně začnou vytvářet navigační software i jiné společnosti. [celá zpráva]

Co umí nový iPhone 3GS

Nový iPhone 3GS představila společnost Apple letos na začátku června. Co ale znamená označení 3GS? Stejně jako u starší verze zkratka představuje podporu rychlého 3G internetu. Přídomek S je zkratkou anglického slova Speed, čímž chtěl výrobce upozornit na rychlost odezvy systému, která je podle informací Applu až dvakrát vyšší.

Díky výkonnější baterii vydrží nový iPhone na jedno nabití 1,5krát tolik než varianta 3G. Bez elektrické zásuvky by měl iPhone dokázat pracovat až 300 hodin. Hovorový čas činí 12 hodin. Video můžete na přístroji bez přerušení přehrávat 10 hodin a hudbu neskutečných 30 hodin.

Vylepšení se dočkal také integrovaný fotoaparát, který byl u předchozí verze u uživatelů často terčem kritiky. Fotoaparát s rozlišením 3,2 Mpix nabídne automatické ostření. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám