Hlavní obsah

Microsoft a Nokia si padly do náruče, chystají Office pro Symbian

New York

Microsoft a Nokia budou spolu vyvíjet a prodávat software a služby pro mobilní komunikace. Podniky ve středu oznámily, že o tom uzavřely globální partnerství. Jedním z kroků bude nasazení mobilní verze kancelářského softwaru Microsoft Office Mobile do vyspělých mobilů od Nokie.

Článek

Smlouva nastiňuje společnou vizi obou firem, která počítá s vyšší produktivitou při práci s mobilní technikou. Pro obě společnosti je to vůbec poprvé, kdy uzavřely partnerství podobného charakteru a rozsahu. Microsoft je světová jednička ve vývoji softwaru a Nokia největší světový výrobce takzvaných chytrých mobilů s operačním systémem.

Oba podniky začnou bezprostředně spolupracovat na návrhu, vývoji a prodeji řešení pro uživatele, kteří mobilní technologie a zařízení používají k práci. Kancelářský software Microsoftu pro mobily se tak dostane do telefonů, které využívají operační systém Symbian.

Práci s dokumenty MS Office na platformě Symbian dosud umožňovaly jen programy třetích stran, například Office Suite nebo Quickoffice. Aplikace Microsoft Office Mobile tak nyní bude znamenat oficiální podporu Microsoftu pro smartphony Nokia se systémem Symbian.

Příští rok chce Nokia začít dodávat chytré telefony s nainstalovanou aplikací Microsoft Office Communicator Mobile. Do budoucna pak přibudou další aplikace MS Office, včetně nových služeb.

Microsoft přitom vyvíjí vlastní mobilní platformu Windows Mobile, která je přímým konkurentem Symbianu. V blízké době se má tento operační systém objevit ve verzi 6.5.

Reklama

Výběr článků

Načítám