Hlavní obsah

Mobilní aplikace dokáže vyhledat nejbližšího sexuálního zvrhlíka

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Ve Spojených Státech existuje zákon, který přikazuje všem násilníkům odsouzeným za sexuální delikty nosit u sebe GPS lokátor, který monitoruje jejich pohyb. Tato data je možné sledovat on-line, a tak vznikla iPhone aplikace, která ukazuje delikventy na mapě.

Foto: iTunes.com, Novinky

Aplikace Offender Locator v praxi

Článek

Ve všech 50 amerických státech funguje zákon, který přikazuje osobám odsouzeným za sexuální zločiny vstup do elektronického registru, který monitoruje jejich pohyb. Faktu, že jsou data z tohoto systému veřejně dostupná, využil vývojářský tým ThinAir Wireless a přišel s programem, který s touto databází pracuje.

Program Offender Locator využívá vestavěnou GPS iPhonu k odhalení místa, kde se uživatel nachází a poté mu nabídne mapu okolí, na které zobrazí všechny známé sexuální násilníky, kteří se tam právě nachází. Tyto osoby zobrazí jako červené body a uživatel může monitorovat jejich bezprostřední pohyb ve svém okolí. Může dokonce zjistit jejich adresu, datum narození a podívat se na jejich fotografii.

Foto: iTunes.com, Novinky

Zjistit, jak daleko bydlí sexuální násilníci od vašeho bydliště, není problém.

Když poklepete na určitý červený bod, tak se vám zobrazí fotografie násilníka společně s jeho adresou, datem narození a výčtem trestných činů, které spáchal. V USA je do tohoto speciálního registru sexuálních deviantů zaneseno přibližně 50 tisíc osob.

Zvažte, kde si necháte hrát děti, radí výrobce

Uživatelé si navíc mohou také vyhledat seznam sexuálních deviantů žijících v okolí své adresy či místa, na které se chtějí stěhovat.

"Znalost rovná se bezpečí. Oni dobře vědí, kde vy a vaše rodina jste. Nyní je na čase přerozdat karty, abyste vy věděli, kde bydlí a mohli se tak lépe rozhodnout, kde necháte své děti hrát," uvádí výrobce na stránkách aplikace. Dodává zároveň ale, že jelikož se registr sexuálních násilníků neustále mění a rozšiřuje, může se stát, že některé informace budou výjimečně nepřesné či neúplné.

Reklama

Výběr článků

Načítám