Hlavní obsah

Supermobil budoucnosti s vestavěným projektorem bude umět promítat filmy

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý designér Felix Runde si dal za úkol vymyslet, jak bude za několik let vypadat chytrý mobilní telefon. Podle něj si lidé chtějí se svými mobily především hrát, a tak se již dnes považuje za standard, pokud umí přístroj krom telefonování zobrazovat obrázky, přehrávat videa, nebo se pohodlně připojit na internet. V budoucnu by navíc chytré mobily měly umět promítat filmy na zeď.

Foto: Novinky

Telefony budou krom filmů schopny promítat také navigaci v automobilu.

Článek

Rundeho nový koncept s názvem S-Vision počítá s tím, že chytré mobily budou v blízké budoucnosti vybaveny miniaturními projektory s LED technologií, uvedl zahraniční magazín Mobilewhack.

Foto: Novinky

Supermobil

Miniaturní projektor by měl být napevno uchycen na boku zařízení, aby nedocházelo k přehřívání mobilu a nezvětšovala se zbytečně tloušťka celého zařízení.

Foto: Novinky

Supermobil

Podle Rundeho by mohli lidé projektor využívat krom sledování filmů také k prohlížení fotek se známými, nebo k promítání navigace na čelní sklo automobilu, což by mělo přispět k větší bezpečnosti během jízdy.

Foto: Novinky

Supermobil

Novinku by jistě mohli ocenit také manažeři, kteří musí své prezentace přednášet před početným kolektivem. Zatím ale bohužel není jasné, jestli se nějaká společnost rozhodne nový mobilní telefon vůbec vyrábět.

Reklama

Výběr článků

Načítám