Hlavní obsah

Mobil už umí najít internetový profil na Facebooku podle obličeje

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost The Astonishing Tribe (TAT), která se zabývá vývojem programů pro chytré mobilní telefony, vytvořila novou unikátní aplikaci. S její pomocí můžete jednoduše všem lidem zpřístupnit údaje o vašem účtu na Facebooku, telefonním čísle, nebo emailové adrese. Všechny informace přitom zájemci vyčtou přímo z vašeho obličeje.

Článek

Nová aplikace by měla fungovat velice jednoduše. Lidé na váš obličej namíří fotoaparát mobilního telefonu a na displeji se jim hned zobrazí všechny zpřístupněné informace.

Sami přitom ve vašem mobilu můžete nastavit, co všechno se mohou lidé ve vašem okolí dozvědět. Kromě jména takovýmto zajímavým způsobem můžete například prozradit informace o vaší adrese, internetovém blogu, telefonním čísle nebo profilu na Facebooku či Twiterru.

Psychologové ale varují, že kvůli podobným aplikacím mohou lidé přijít zcela o soukromí. K osobním údajům se navíc touto cestou mohou dostat velice jednoduše nepovolaní lidé, kteří je zneužijí, napsal magazín Immersive Tech.

Unikátní software bude určen především pro chytré mobilní telefony s operačním systémem, které jsou vybaveny dotykovým displejem. Všechny další informace o novince se ale snaží výrobce pečlivě tajit. Jasné tedy zatím ani není, kdy by se tento software mohl objevit v prodeji.

Reklama

Výběr článků

Načítám