Hlavní obsah

Nový iPhone má vážné problémy s přehříváním

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejnovější komunikátor společnosti Apple iPhone 3GS a jeho starší verze s přídomkem 3G má podle vyjádření výrobce problémy s přehříváním. Firma proto vydala pro všechny uživatele návod „Jak udržet iPhone v přijatelných provozních teplotách“.

Foto: Novinky

Apple iPhone

Článek

Podle vyjádření společnosti jsou iPhony schopny bezproblémově pracovat v teplotách od -20 °C do +45 °C. Vyskytovat by se tedy měly v prostředí, kde není nižší teplota než 0 °C a vyšší než 35 °C.

„Rozhodně byste neměli nechávat iPhone ve svém autě, protože v zaparkovaných vozidlech se mohou teploty šplhat až do závratných výšin,“ varuje výrobce. Přístroj se ale také může jednoduše přehřát, když jej v parném dnu budete používat v autě jako GPS navigaci, nebo pokud budete poslouchat MP3 skladby na přímém slunci.

Foto: Novinky

Varovná hláška o přehřátí iPhonu

Pokud telefon překročí přípustnou provozní teplotu, může se vyskytnout několik problémů. Přístroj se přestane dobíjet, displej začne problikávat nebo nebude funkční vůbec, nebo komunikátor bude indikovat slabý signál.

Případně se na displeji objeví varovná hláška, že je iPhone potřeba zchladit, aby jej bylo možné opětovně používat. V takových případech doporučuje společnost Apple telefon vypnout a umístit do chladnějšího prostředí.

Plně provozuschopné by mělo zařízení opět být, až vychladne na přiměřenou teplotu. „Při přehřátí není iPhone schopen uskutečnit ani tísňový hovor,“ varuje ve zprávě Apple. 

iPhone 3GS by se v ČR mohl začít prodávat v červenci

Nová verze multimediálního telefonu iPhone od Apple pod označením 3GS by se v Česku mohla začít prodávat zhruba v polovině července. ČTK to řekl dobře informovaný zdroj. Operátoři ani výrobce ale tuto informaci oficiálně nepotvrdili.

V USA jsou nové iPhony připraveny přímo pro použití v síti operátora AT Pokud s ním uzavřou zákazníci dvouletou smlouvu, zaplatí za poslední model 199 nebo 299 USD podle paměťové kapacity, v přepočtu za 3700 respektive 5600 Kč.

Nedotovaný iPhone 3G S s kapacitou 16 GB se prodává za 599 USD a 32 GB za 699 USD, tedy v přepočtu přibližně za 11 300 Kč a 13 100 Kč. V Česku chtějí novinku nabízet všichni tři tuzemští mobilní operátoři, jeho cena ale zatím nebyla stanovena. Více ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám