Hlavní obsah

Mladí lidé používají ve škole mobil jako tahák

Čtvrtinu textových zpráv SMS odesílají američtí teenageři během vyučování, a to navzdory běžně rozšířenému zákazu používat ve školách mobilní telefony. Významné množství žáků a studentů také pomocí mobilů opisuje nebo napovídá. Zjistil to on-line průzkum mezi více než tisícem mladých Američanů. Mobilní telefon vlastní 84 procent z nich.

Článek

Pomocí SMS se na své spolužáky o radu při písemkách obrací 25 procent studentů, zatímco jako taháky používá mobily o procento více. Správné odpovědi na internetu jich prostřednictvím mobilního telefonu při testech hledá pětina a 17 procent přiznává, že posílá kolegům fotografie svých testů s odpověďmi. Více než polovina mládeže od 13 do 19 let říká, že to samé dělají i ostatní.

Za vážný poklesek to považuje každý druhý student. Obecná atmosféra v amerických školách je přitom ale naladěna vesměs proti podvádění. Podle autora průzkumu Joela Benensona to může naznačovat, že mladí Američané pohlížejí jinak na klasické rukou psané taháky a na materiály uložené ve svých mobilech. Učitelé budou muset nalézt způsob, jak se s tímto stavem vyrovnat, dodává.

Američtí teenageři odesílají v průměru každý týden 440 textových zpráv, z toho 110 při vyučování. Vyplývá z toho, že každou vyučovací hodinu odešle student v průměru tři SMS, spočítal Benenson. Používání mobilního telefonu při hodinách přiznalo v průzkumu 65 procent studentů. Že to dělají, předpokládá ale jen 23 procent rodičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám