Hlavní obsah

Venezuelský prezident představil nový levný mobil, který se jmenuje Penis

Caracas

Venezuelský prezident Hugo Chávez představil na Den matek nový mobil, který začala jeho továrna vyrábět. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby ho sám prezident nenazval Vergatorio. Každý, kdo ovládá alespoň trochu lépe španělštinu, ihned zbystří. Slovo „verga“ totiž znamená v tomto jazyce vulgární označení pro mužský pohlavní úd.

Foto: Archiv, Novinky

Nový levný mobilní telefon, který se jmenuje Penis.

Článek

Proč si vybral Chavez zrovna jméno poukazující zcela jasně na penis není jasné. Ze svého Vergatoria ale zavolal před televizními kamerami přímo matce a popřál jí ke Dni matek. „Tento telefon bude největší bestseller nejen tady ve Venezuele, ale na celém světě,“ tvrdil divákům prezident.

Mobil je neskutečně levný, stojí v přepočtu jen tři sta korun a obsahuje fotoaparát, přístup k internetu, FM rádio a MP3 i MP4 přehrávače.

Proč se však jmenuje mobil jako penis, zatím nebylo objasněno. Někteří se smějí, jiní se cítí být uraženi. Verga je ve španělštině zcela jasně jen a pouze označením pro pyj, pohlavní úd či ráhno. A vergatario je novotvarem, který nemůže znamenat nic jiného, a konotace povedou vždy k mužskému rozkroku.

Reklama

Výběr článků

Načítám