Hlavní obsah

O nové mobily není zájem, jejich prodej rekordně klesl

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej mobilních telefonů po celém světě zaznamenal svůj rekordní propad. Tolik provolávaná krize výrazně zbrzdila zájem o nová zařízení. Vyplývá to z údajů společnosti Strategy Analytics. Ve čtvrtek o tom informovala BBC.

Článek

Během prvních tří měsíců letošního roku prodej mobilních telefonů v meziročním srovnání poklesl o 13 procent na 245 miliónů zařízení. Analytici odhadují, že všem pěti největším výrobcům telefonů spadly prodeje. Jen iPhonu od Applu se dařilo, polepšil si meziročně o 123 procent.

Krize také zamíchala s rozsahem jednotlivých společností na trhu. Například největší Nokia si pohoršila o tři procenta, přičemž drží 38procetní podíl na trhu. Zájem o mobily finské společnosti spadl o 19 procent na 115,5 miliónů prodaných zařízení.

Vůbec nejhůře však dopadla Motorola a Sony Ericsson. Motorola si pohoršila o 46 procent na 14,7 miliónu prodaných mobilů. Hned za ní je Sony Ericsson, který zbrzdil o 40 procent. Jeho zařízení si koupilo 14,5 miliónů lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám