Hlavní obsah

Telefónica O2 nabídne internet bez nutnosti platit pevnou linku

Novinky, ČTK, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mobilní operátor Telefónica O2 vyslyšel po několika letech přání a námitky svých zákazníků a od května jim nabídne připojení k internetu bez nutnosti platit paušál za telefonní linku. Nejlevnější varianta internetového připojení ale vyjde jen o 81 korun levněji, než současná nabídka s hlasovým tarifem. Společnost to uvedla na tiskové konferenci.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Možnost připojení k internetu bez telefonní linky nabídne Telefónica O2 poprvé od 11. května. Nejnižší rychlost 8 Mbit/s zákazníka vyjde na 750 korun, současná nabídka s pevnou linkou přitom vyjde jen o 81 Kč dráž (tarif O2 Duo).

Telefónica O2 vyšší cenu obhajuje speciálním televizním balíčkem, který k němu „zdarma“ přidá. Společně s internetem totiž zákazník získá základní nabídku internetové televize s 11 programy. K internetovému připojení může zákazník připojit další zvýhodněné balíčky, jako je televizní vysílání za 400 Kč, mobilní internetové připojení za 150 korun, nebo telefonování od 81 Kč.

"Nabídku nadále stavíme na kvalitě stávajících služeb, hlavní rozdíl je však v možnostech jejich kombinování. Rozhodli jsme se rozbalit balíčky služeb. Jsme totiž přesvědčeni, že dnes si již zákazníci dokážou namíchat služby sami podle svých představ," uvedl viceprezident Telefóniky José Perdomo.

Na nový tarif budou převedeny i stávající smlouvy

Během května chce Telefónica na nové tarify převést všech zhruba 650 000 domácností, které pevnou linku využívají k připojení na internet nebo sledování televize. Klienty o tom bude informovat dopisem.

Konkurenční firmy, jako je Volný nebo České Radiokomunikace, již připojení k internetu bez paušálu nabízí. Kabelová firma UPC poskytuje 10 Mbit/s za 490 korun měsíčně.

Společnost Telefónica O2 měla na konci minulého roku 5,26 miliónu zákazníků v mobilní síti a 1,9 miliónu pevných linek. Služby ADSL využívá přes 630 000 zákazníků a O2 TV téměř 130 000 uživatelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám