Hlavní obsah

Ultratenký e-mailový mobil od HTC bude konkurovat manažerským Nokiím

Novinky, Miloslav Fišer

Mnoho lidí je dnes doslova zahlceno e-maily. Proto vyrobila společnost HTC nový komunikátor s Windows Mobile, který díky nové funkci Inner Circle umožňuje řadit doručené emaily podle důležitosti. Chytrý telefon HTC Snap s šířkou pouhých 12 mm míří do segmentu manažerských mobilů, nejvíce mu bude konkurovat Nokia E71.

Článek

„Víme, že lidé bývají často zahlceni lavinou nevyžádaných e-mailů, a proto HTC Snap zavádí Inner Circle. Inovace umožňuje uživatelům upřednostňovat zprávy od nejdůležitějších lidí a to pouhým stiskem jediného tlačítka," řekl John Wang ze společnosti HTC.

FOTO: Archiv

Štíhlé tělo komunikátoru je navrženo tak, aby telefon dobře padl do ruky. HTC Snap je tenký necelých 12 mm a je schopen zajistit až osm a půl hodiny hovoru díky 1500 mAh baterii. Výhodou je také ergonomická QWERTY klávesnice, která má stejné rozložení jako klávesnice na počítači nebo notebooku. To značně usnadňuje psaní e-mailů a SMS zpráv.

Vysokorychlostní internetové připojení 3G HSPA konektivita umožňuje snadno a bez zbytečného čekání poslat fotky přátelům, vstupovat do sociálních sítí nebo stahovat velké soubory během cest. Připojit se k internetu můžete také díky technologii WiFi.

Výkonný procesor a Windows Mobile v jednom balení

Srdcem telefonu je výkonný procesor Qualcomm s frekvencí 528 MHz. Rychlý chod zajišťuje také operační paměť o velikosti 256 MB. Fotografie, videa i programy je možné ukládat na paměťovou kartu typu microSD. Díky novým paměťovým kartám tak za cenu okolo tisíce korun můžete vybavit přístroj až 16 GB kartou typu microSDHC.

Celý telefon je postaven na operačním systému Windows Mobile ve verzi 6.1. Integrovaný multimediální přehrávač si tak poradí takřka se všemi běžnými formáty, jaké dokáže přehrát běžný stolní počítač.

:. Klávesnice komunikátoru HTC Snap

FOTO: Archiv

Ve standardní výbavě telefonu nechybí ani WiFi adaptér pro připojení k bezdrátovým internetovým sítím, bluetooth pro spárování komunikátoru s handsfree nebo počítačem, či satelitní GPS navigace, kterou lze využívat v automobilu i při chůzi.

Nový komunikátor HTC Snap má rozměry 116,5 x 61,5 x 12 milimetrů a hmotnost 120 gramů. Přestože jeho přesná cena prozatím nebyla stanovena, v prodeji by se měl ukázat již v průběhu druhého čtvrtletí roku 2009.

Nokia E71: největší konkurence
Jak už jsme v úvodu nastínili, největší konkurencí pro novinku od HTC bude chytrý mobil Nokia E71. Ten nabídne také plnohodnotnou QWERTY klávesnici a prostorný 2,36“ displej s rozlišením 320 × 240 bodů orientovaný na šířku.Nokia E71FOTO: Archiv Telefon má rozměry 114 x 57 x 10 mm, s hmotností 127 gramů vám novinka kapsu rozhodně neutrhne. Velkou výhodou je vysokokapacitní akumulátor typu Li-Pol, díky kterému je výdrž Nokie neuvěřitelných 17 dní v pohotovostním režimu a 10,5 hodiny hovoru v sítích GSM či 166 hodin pohotovostního režimu v sítích WiFi. Orientační cena Nokie E71 je osm tisíc korun.

Technické parametry

  • Model: HTC Snap
  • Operační systém: Windows Mobile 6.1 Standard
  • Displej: 2,4 palců; QVGA
  • Procesor: Qualcomm MSM 7225 s frekvencí 528 MHz
  • Paměť RAM: 256 MB
  • Paměť ROM: 192 MB
  • Paměťové karty: microSD
  • Fotoaparát: 2 Mpix
  • Podporované formáty: MP3, WMA, WAV, MIDI, AAC, AAC+, eAAC+, AMR, AWB, QCP, AVI, WMV, ASF, MP4, 3GP, 3G2, M4V
  • Ostatní funkce: GPS navigace, WiFi 802.11 b/g, Bluetooth 2.0 (A2DP)
  • Sítě: GSM 850/900/1800/1900 MHz; HSDPA 7,2 Mbps; EDGE; UMTS 900/2100 MHz
  • Rozměry: 116,5 x 61,5 x 12 milimetrů
  • Hmotnost: 120 gramů

Reklama

Výběr článků

Načítám