Hlavní obsah

Speciální volající náramky se budou starat o děti a seniory

Novinky, mif

Společnost T-Mobile představila ve čtvrtek unikátní volající náramky, díky kterým můžete být v přímém kontaktu s chronicky nemocnými nebo zdravotně postiženými lidmi, nebo mít přehled nad svými potomky. Prostřednictvím zabudovaného GSM modulu je komunikace s nejbližšími záležitostí stisku jediného tlačítka, ať už pro volání či SMS.

Foto: Archiv, Novinky

Nový náramek pro děti a seniory od T-Mobilu se jmenuje Skeeper.

Článek

„Zařízení pro monitorování osob je dnes na trhu celá řada, ovšem nové náramky Skeeper a GeoSkeeper přinášejí zcela nový standard do péče o nemocné, seniory či jen pro dohled nad neposednými potomky,“ říká Pavel Maruna, ředitel společnosti WM Ocean, která se podílela na výrobě náramků.

V obou náramcích je vestavěná mobilní komunikační jednotka s GSM/GPRS modulem. Uživatelé tak mohou jednoduše, stiskem jednoho tlačítka provádět nejen volání, ale i odeslat textovou zprávu na předem stanovená čísla, jako jsou například příbuzní, lékaři, nebo monitorovací či krizové centrum. Jediný dotyk také stačí k přijetí hovoru. Pokud hovor přichází z předvolených čísel, může náramek sám přijmout hovor.

Náramky umí odesílat i SMS zprávy

Model Skeeper je vybaven jednak třemi tlačítky, přičemž pod každé si zákazník uloží zvolený kontakt. Tomu lze v případě potřeby buď přímo zavolat, nebo odeslat předem nadefinovanou SMS. Kromě toho je k dispozici tlačítko pro „Nouzové volání“.

Systém k němu umožňuje přiřadit až čtyři telefonní čísla, přičemž Skeeper je vytáčí postupně tak dlouho, dokud nedojde ke spojení hovoru. Také v situaci, kdy v náramku není SIM karta, se uživatel dovolá pomoci, a to na linku 112.

Náramek GeoSkeeper je navíc vybaven GPS modulem, který umožňuje přesnou lokalizaci uživatele. Používá se, pokud se nositel náramku dostane mimo předem vyhrazenou oblast, nebo při provedení nouzového volání z náramku či z monitorovacího centra.

Model Skeeper je k mání za 8 996 Kč, GeoSkeeper pak za 12 495 Kč. Mobilní komunikace probíhá prostřednictvím sítě T-Mobile. Měsíčně vyjde používání náramku na 177 až 356 Kč.

V této ceně je nejen paušál za volání a SMS, ale zahrnuje mimo jiné nastavení a změnu telefonních čísel, non-stop technickou podporu, pomoc při řešení krizových situací či komfortní plnohodnotný přístup uživatele či jeho okolí k mapovým podkladům umožňujícím zjišťování polohy GeoSkeeperů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám