Hlavní obsah

Emgeton představil extrémně tenký mobil, konkurenci pro manažerské Nokie

Novinky, Miloslav Fišer

Ohrozit dominantní postavení na trhu s manažerskými mobily od Nokie - to je hlavní úkol nového mobilního telefonu od společnosti Emgeton. Svrhnout mobilního krále se bude snažit pomocí extrémně tenkého designu, propracovaného hudebního přehrávače, nebo díky možnosti zapojení dvou SIM karet najednou.

Článek

Jednou z hlavních výhod nového mobilního telefonu Emgeton Enzo je 3G Dual SIM. Tato technologie umožňuje současný provoz dvou SIM karet stejného operátora nebo dvou různých operátorů.

Jste stále přihlášení bez omezení na dvou mobilních číslech, bez nutnosti vypínání nebo přepínání. K dispozici tak máte společný telefonní seznam a společná data. Jakoukoli ze SIM karet, případně obě, je možné dočasně deaktivovat, se zachováním plného přístupu ke kontaktům a SMS zprávám.

Nový mobilní telefon Emgeton Enzo nabídne velký displej s úhlopříčkou 2,2 palce. Ten má rozlišení 240 x 320 obrazových bodů (QVGA) a dokáže zobrazit až 260 tisíc barev. Kvality displeje oceníte především díky integrovanému MP3 a video přehrávači, který pochází z přehrávačů E-Cult.

Přehrávač podporuje formáty AMB, MP3, AAC, AAC+, Enhanced AAC+, Windows Audio, Streaming, MP4 Simple Pro, Level 0b, H.263 profile 0/3, Level 45 a H.264 Baseline V1.2 a WMV9, umožňuje samozřejmě i přehrávání hudby na pozadí a automatické přerušení při telefonátu. Všechny multimediální soubory můžete ukládat na paměťovou kartu typu microSD, ta ale není součástí balení.

Telefon nabídne dva fotoaparáty

Na zadní straně je umístěn objektiv fotoaparátu s rozlišením 2 MPx, tedy 1 600 x 1 200 obrazových bodů. Ten přední s rozlišením 0,3 Mpix umožní video hovory a streaming prostřednictvím UMTS sítí.

V dnešní době lze již za samozřejmost považovat funkce budíku, kalendáře, kalkulačky, poznámek, převodník měn, nebo podpora Java her. Telefon si poradí s emaily, SMS i MMS zprávami.

Vybrané složky v přístroji, případně celý telefon lze chránit heslem. Obsah telefonu je také možné díky dodávanému softwaru zálohovat do počítače. K propojení s počítačem slouží dodávaný datový USB kabel nebo Bluetooth rozhraní.

Novinka podporuje několik různých způsobů připojení k počítači - běžné, synchronizační nebo také užitečnou funkci USB flash disku. Mobil může po propojení s počítačem pracovat i jako 3G modem, prohlížet internetové stránky je možné samozřejmě i přímo v telefonu.

Technické parametry

  • Model: Emgeton Enzo
  • Displej: 2,2palce, 262 tisíc barev, rozlišení 240 x 320 bodů
  • Podporované sítě: 3G/GSM 2100/1900/1800/900 MHz, GPRS třída 12 (4/4), WCDMA (UMTS), Možnost zapojení dvou SIM karet různých nebo stejných operátorů najednou
  • Paměť: vnitřní 50 MB, slot pro paměťovou kartu microSD (až 4 GB)
  • Pohotovostní doba: až 240 hodin
  • Doba hovoru: až 300 minut
  • Zadní fotoaparát: 2,0Mpx čip (rozlišení 1 600 × 1 200 bodů)
  • Přední fotoaparát: 0,3Mpx čip
  • Další funkce: Video hovory, Stereo přehrávač E-Cult, Bluetooth, webový prohlížeč, budík (opakovaný), 2 vestavěné hry, kalendář, upomínky, úkolovník, poznámky, převodník jednotek, kalkulačka, světový čas, diktafon s podporou formátů AMR a WAV
  • Akumulátor: Li-Ion, 1 010 mAh
  • Rozměry: 107 x 49 x 16,5 mm (vך×h)
  • Hmotnost: 109 g
  • Cena: 7500 Kč

Mobilní telefon Emgeton Enzo je již nyní dostupný v některých českých obchodech za cenu okolo 7500 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám