Hlavní obsah

Nokia bude prodávat mobily se softwarem Skype

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BARCELONA

Největší světový výrobce mobilních telefonů Nokia bude od třetího čtvrtletí některé své přístroje prodávat s nainstalovaným softwarem Skype, jenž umožňuje bezplatné volání prostřednictvím internetu. Informovala o tom agentura Reuters.

Článek

"Věříme, že mobilní telefon je neuvěřitelně důležitý pro naši budoucnost," řekl generální ředitel společnosti Skype Josh Silverman. Nokia podle něj bude instalovat software Skype do špičkových mobilů ze série N a začne s přístrojem N-97.

Software Skype je sice možné do mobilních telefonů nahrát dodatečně po jejich nákupu. V takovém případě je však méně sladěný s jinými funkcemi telefonu, například s telefonním seznamem, což jeho používání komplikuje, píše agentura Reuters.

Technologie Skype měla na konci loňského roku 405 miliónů registrovaných uživatelů. Většina mobilních operátorů se však k této technologii staví velmi obezřetně, protože se obává poklesu tržeb. Silverman ale upozornil, že operátor 3 ze společnosti Hutchison Whampoa, se kterým jeho podnik spolupracuje, zaznamenal u zákazníků používajících telefony s technologií Skype nárůst příjmů o 20 procent. Podle Silvermana začali tito zákazníci více využívat ostatní služby tohoto operátora a jsou mu nyní věrnější.

Reklama

Související témata:

Související články

Nokia N97: Král je mrtev, ať žije král

Finská společnost Nokia v úterý představila novou Nokii řady Nseries, nástupce legendárního mobilního telefonu N96. Novinka N97 na rozdíl od běžného mobilu...

Výběr článků

Načítám