Hlavní obsah

Šéf Microsoftu telefonoval pomocí nových mobilohodinek

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současný šéf Microsoftu Steve Ballmer představil na veletrhu Mobile World Congress (MWC 2009) v Barceloně, jak se telefonuje pomocí nových mobilohodinek od LG. Novinka působí na první pohled jako luxusní náramkové hodinky. Ve skutečnosti se však jedná o plnohodnotný mobil, který nabídne rychlý internet, videohovory, samozřejmostí je možnost běžných hovorů a posílání SMS zpráv.

Článek

Nové mobilohodinky LG GD910, jak LG mobilní telefon nazývá, se ovládají pomocí čtyřcentimetrového dotykového displeje, který nahradil tradiční hodinkový ciferník. Pro příjem a položení hovoru jsou na boku zařízení umístěna tři ovládací tlačítka.

Displej je chráněn sklem odolným proti poškrábání. Stejně odolné by mělo být i kovové pouzdro, do kterého jsou mobilohodinky usazeny. Telefonovat je s hodinkami možné díky zabudovanému reproduktoru s mikrofonem.

Voláte podobně, jako s hlasitým odposlechem na běžném mobilním telefonu. Případně také pomocí bezdrátového handsfree, které se jednoduše připojí pomocí technologie bluetooth.

:. Nový mobil od LG je na první pohled k nerozeznání od obyčejných hodinek. Foto: Archiv

Čtení SMS zpráv není kvůli malému displeji nijak příjemné. S tímto problémem se LG vypořádalo pomocí funkce Text-to-Speech. Díky tomu je možné si doručené SMS zprávy nechat nahlas přečíst.

Pro přístup na internet využívají mobilohodinky sítě třetí generace 3G skrze technologii HDSPA. Rychlý internet ale není určen na prohlížení webových stránek, jako je tomu u většiny dnešních mobilních telefonů. Kvůli drobnému displeji rychlý internet využijete především pro videohovory.

Mobilohodinky LG GD910 se začnou prodávat během letošního roku. Cena zatím nebyla stanovena.

Microsoft a LG navázaly spolupráci

Za osobním zapojením Steva Ballmera z Microsoftu do premiéry LG GD910 lze hledat úzkou spolupráci mezi oběma firmami, kterou oznámily v loňském roce.

Výsledek této strategické spolupráce na sebe nenechal dlouho čekat. Obě firmy představily na MWC 2009 v Barceloně smartphone LG GM730, který by měl být jako první na světě opatřen nejnovějším operačním systémem Windwows Mobile 6.5.

:. Smartphone LG GM730. Foto: Archiv

Další zajímavé novinky, které byly na veletrhu Mobile World Congress k vidění, si můžete prohlédnout zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám