Hlavní obsah

OBRAZEM: LG začne v létě prodávat první průhledný mobil na světě

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost LG představila na barcelonském veletrhu mobilních technologií Mobile World Congress (MWC 2009) první průhledný mobil na světě. Ten nabídne plně průhlednou senzorickou klávesnici s podsvícením, a tak při vysunutí vypadá, jako by celý byl vyrobený z lehce namodralého skla. Novinka by se na pultech českých obchodů měla objevit již letos v létě.

Článek

„Mobilní telefon LG Crystal přináší do světa mobilních technologií nový trend ve vzhledu,“ řekl Vít Šubert, výkonný ředitel LG Electronics v České republice.

:. LG Crystal. Foto: Archiv

Telefon je tenký pouhých 13,4 mm. Ovládat jej můžete pomocí průhledné klávesnice nebo díky dotykovému displeji.

Přestože LG prozatím tají všechny technické parametry přístroje, průhledná mobilní novinka by se na českém a slovenském trhu měla objevit již v polovině letošního roku.

:. Součástí telefonu LG Crystal by mělo být také stylové bluetooth handsfree. Foto: Archi

Krom průhledného mobilu LG Crystal na MWC 2009 v Barceloně představila společnost LG další dvě novinky.

Multimediální LG Arena bude konkurovat iPhonu

Nový multimediální mobil LG Arena nabídne širokoúhlý třípalcový dotykový displej s rozlišením WVGA a 16 milióny barev. Díky tomu na něm můžete pohodlně sledovat libovolné DivX nebo Xvid filmy.

:. Jednou z největších předností novinky je kvalitní širokoúhlý displej. Foto: Archiv

Pro uložení dat disponuje telefon vlastní pamětí o velikosti 8 GB. Tu je však možné dále rozšířit pomocí paměťové karty typu microSD až o 32 GB.

:. Zadní strana přístroje LG Arena připomíná populární iPhone. Foto: Archiv

I při využití multimediálních funkcí, jako je například přehrávání MP3 souborů, by měl telefon vydržet nabitý až 30 hodin.

Do výčtu standardní výbavy patří pětimegapixelový fotoaparát, rychlý internet v sítích 3G HSDPA, nebo bezdrátové WiFi připojení.

:. LG Arena. Foto: Archiv

Díky integrovaným A-GPS senzorům a elektronickému kompasu mobil LG Arena intuitivně ví, kde se nachází. S vaším souhlasem umožňuje přátelům aktualizaci vašeho statu a sdílení nejen vaší lokace, ale i souvisejících obrázků a videa.

Nový smartphone bude pracovat s nejnovějšími Windows

Během loňského podzimu ohlásila společnost LG navázání úzké spolupráce s redmondským softwarovým gigantem Microsoftem. Není proto divu, že obě společnosti představily v Barceloně výsledky svého snažení.

Nový smartphone LG GM730 bude jako první disponovat nejnovějším operačním systémem Windows Mobile 6.5. Navíc nabídne novinka rozhraní 3D S-Class, které by mělo uživateli usnadnit práci s dotykovým displejem.

:. LG GM730. Foto: Archiv

Příkladem může být rotující menu ve tvaru virtuální 3D kostky, podobně jako je tomu v operačních systémech Linux. Díky tomu má uživatel okamžitý přístup ke kontaktům, fotografiím nebo rozličným funkcím.

Telefon je tenký pouhých 11,9 mm. V českých obchodech by se měla novinka objevit v polovině letošního roku, stejně jako průhledný mobil LG Crystal.

Barcelonský veletrh MWC 2009 pochopitelně nepatřil pouze společnosti LG. Zajímavé přístroje tam představili i další výrobci mobilních telefonů.

Supermobil od Sony Ericssonu nahradí i fotoaparát

Sony Ericsson představil mobilní telefon, který slouží zároveň jako plnohodnotný fotoaparát. Model Cyber-shot je vybaven osmimegapixelovým fotoaparátem a displejem s úhlopříčkou 3,3 palce.

:. Mobil uvedl japonský operátor KDDi.foto: Profimedia

OLED displej má rozlišení 854 x 480 pixelů. Ten zajišťuje extrémně ostrý obraz, díky němuž na něm můžete v kvalitním, dostatečně barevném rozlišení například sledovat digitální televizi nebo prohlížet fotky.

Osmimegapixelový fotoaparát má stabilizaci obrazu a funkci vyhledávání obličejů a úsměvů. Citlivost snímače je ekvivalentní hodnotě ISO 1600, což je v této kategorii naprostý unikát.

Nerozbitný mobil od Evolve odolá vodě, mrazu i pádům

Hlavní předností mobilního telefonu Evolve Survivor, o kterém jsme psali již dříve, je jeho pogumované tělo vyztužené kovovým rámem, díky kterému je zařízení takřka nerozbitné. Novinka odolá vlhkosti, dešti, sněhu i pádům.

:. Evolve Survivor. Foto: Archiv

Pokud vám navíc mobilní telefon spadne na zem, měl by přežít i přejetí osobním automobilem. Mobil poslouží také jako kompas Telefon je možné používat v -20 °C, ale také v 60 °C. Navíc odolá až 85% vlhkosti.

Dobrodružnější jedinci ocení i netradiční funkce, jako je teploměr, tlakoměr, výškoměr nebo kompas. Pořizovací cena novinky je i přes množství funkcí lidových pět tisíc korun.

HTC sází na svoji vlajkovou loď s Windows Mobile

V pondělí jsme vám přinesli exkluzivní informace o nových komunikátorech HTC Touch Pro2 a Diamond2. Od obou modelů si společnost HTC slibuje minimálně stejný úspěch, jako od jejich první verze.

:. HTC Touch Diamond2. Foto: Archiv

Pro přehlednost a větší viditelnou plochu je telefon vybaven 3,2palcovým širokoúhlým dotykovým displejem s vysokým rozlišením VGA. Tělo přístroje je přitom tenké pouhých 13,7 mm.

Telefon také obsahuje nový proužek citlivý na dotek pro přiblížení, čímž ještě více zrychluje zoomování webových stránek, emailů, textových zpráv, fotek nebo dokumentů.

:. HTC Touch Pro2. Foto:Archiv

Touch Pro2 se pochlubí 3,6palcovým širokoúhlým VGA displejem pro lepší přehlednost a velkou snadno ovladatelnou QWERTY klávesnicí.

GPS navigace je samozřejmostí, stejně jako všechny myslitelné bezdrátové technologie pro přenos dat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám