Hlavní obsah

Italský kněz vytvořil elektronickou knihu modliteb pro iPhone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní aplikaci iBreviary (iBreviář), díky které může mít každý majitel iPhonu ve svém telefonu knihu denních modliteb, vytvořil nadaný italský kněz Paolo Padrini spolu s jedním návrhářem internetových stránek. iBreviář požehnal už i Vatikán. Uvedla to v úterý agentura AP.

Článek

Nová aplikace obsahuje breviář v italštině, angličtině, španělštině, francouzštině a latině. Brzy má fungovat i v portugalštině a němčině. Vedle breviáře je možné v aplikaci nalézt i modlitby pro denní mše a různé další modlitby.

Možnosti stáhnout si během zkušební doby iBreviář z internetu zdarma využilo v Itálii asi 10 000 lidí. Oficiální verze byla spuštěna na začátku prosince a stojí 0,79 eura, tedy přibližně 20 korun. Výnosy z prodeje chce kněz Padrini věnovat charitě. Aktualizace programu nabídne zdarma.

iPhone jako jednoduchá flétna
Aplikace Ocarina promění iPhone v jednoduchou flétnu. Na dotekovém displeji komunikátoru máte zobrazené otvory, které je potřeba zakrývat stejně jako na běžné flétně. :. iPhone můžete proměnit v jednoduchou flétnuAutor: SMule Pak už jen stačí foukat do mikrofonu iPhonu tak intenzivně, jak chcete mít hlasitý zvuk. Na výběr je v programu několik různých ladění. Při troše snahy tak můžete založit klidně i kapelu. Cena aplikace není přitom nijak vysoká, v přepočtu za program zaplatíte necelých 20 korun.

Vatikán iBreviář podporuje

Tajemník Papežské rady pro společenský dialog Paul Tighe nový program chválil. Řekl, že se církev "učí využívat nové technologie především jako nástroj nebo prostředek pro šíření víry, jako cestu, jak sdílet své poselství se světem".

Papež Benedikt XVI., milovník klasické hudby, který byl údajně obdarován iPodem v roce 2006, se za pomoci nových prostředků snaží oslovit zejména mladou generaci.

Během letního Světového dne mládeže v australském Sydney, rozesílal mobilním telefonem textové zprávy s citáty z bible tisícům registrovaných poutníků. Podepsal se přitom jako BXVI.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám