Hlavní obsah

Nejdražší mobily: iPhone 3G proti všem

Právo, Novinky, pro, mif

Mezi telefony nad 10 tisíc korun se podle očekávání strhává boj mezi iPhonem 3G od Applu a „chytrými“ telefony ostatních výrobců. Původní iPhone přinesl revoluční ovládání a perfektní design, druhá generace prodávaná pod názvem 3G přidává rychlý internet a GPS navigaci. Tyto parametry jsou ale u konkurence standardem.

Článek

U nové verze iPhonu 3G nalezneme stejně jako u jeho předchůdce propracované ovládání dotykového displeje, plnohodnotný přístup na internet, 8 nebo 16 GB vnitřní paměti. Konektivita zařízení čítá GPRS, EDGE, UMTS a HSDPA, nechybí WiFi a bluetooth.

iPhone 3G má velký 3,5palcový displej s rozlišením 320x480 bodů. K mobilnímu telefonu lze díky 3,5mm jacku připojit sluchátka.

Nevýhodou ovšem je například jen dvoumegapixelový fotoaparát bez blesku či nemožnost nahrávat video, chybí rovněž rádio. Telefon lze dotovaný koupit už od jedné koruny, plná cena přístroje se pohybuje kolem 11 500 Kč.

Více než povedenou konkurencí iPhonu je například vzhledově podobný mobilní telefon Samsung Omnia či HTC Touch Pro. Jedním z nejlepších telefonů současnosti je pak Nokia N96. Ta je vybavená vším, co může v současnosti mobil nabídnout.

Největší konkurenti iPhonu
Nokia N96
Telefon má výsuvnou konstrukci, velký 2,8palcový displej s rozlišením 320x240 bodů. Podporuje rychlé přenosy dat EDGE, HSDPA, stereo bluetooth a WiFi. Více než dostatečnou vnitřní paměť o kapacitě 16 GB lze ještě rozšířit kartami micro SD.  :. Nokia N96. Foto: Archiv Podobně jako další Nokie má standardní 3,5mm jack, kterým můžete připojit k přístroji svoje oblíbená sluchátka. Lahůdkou je přijímač digitálního televizního vysílání. 5megapiselový fotoaparát s automatickým ostřením a diodovým bleskem a videa ve VGA rozlišení (640x480 bodů). Přístroj podporuje operační systém Symbian, nechybí ani vestavěný GPS přijímač.
HTC Touch Pro
Není z nejlevnějších. Jeho tělo ale skrývá výsuvnou klávesnici pro pohodlnější psaní a výborný displej s jemným rozlišením 640x480 bodů. Prohlížení internetu s tímto mobilem je proto hned o něčem jiném. GPS navigace je samozřejmostí, stejně jako všechny myslitelné bezdrátové technologie pro přenos dat.
Sony Ericsson Xperia X1
Novinka s dotykovou 3palcovou obrazovkou se skvělým rozlišením (800x480 bodů). Mobilu nechybí vysunovací klávesnice a půlgigabytová vnitřní paměť. Kromě všech běžných věcí (GPS, Bluetooth, WiFi, 3G USB atd.) umí X1 také přijímat FM rádio s RDS. To vše je zabaleno v OS Windows. Hudbu nebo video může mobil nasávat z rozšiřujících paměťových karet (microSD, microSDHC). :. Sony Ericsson Xperia X1. Foto: Archiv
HP iPAQ 614c
Mobil s podporou 3G sítí, tedy s velmi rychlým přístupem k internetu. Telefon s operačním systémem Windows dostal do vínku kromě GPS navigace také 3Mpix foťák. Pro psaní nabízí klasickou 12 tlačítkovou klávesnici. Komu nepostačí jeho vnitřní kapacita 256 MB, může jej rozšířit dokoupením microSD paměťové karty. :. HP iPAQ 614c. Foto: Archiv

Reklama

Související články

iPhone si rozumí už i s chladničkou

Oblíbenost iPhonu a iPodu motivovala mnoho výrobců k tvorbě zajímavého příslušenství pro tyto přístroje. Počítačový magnát Apple tak například začal...

Výběr článků

Načítám