Hlavní obsah

Microsoft a LG budou spolupracovat na mobilních technologiích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Microsoft a jihokorejská LG Electronics v úterý podepsaly předběžnou dohodu o strategické spolupráci v mobilních technologiích. LG ve zprávě uvedla, že se smlouva vztahuje na výzkum, vývoj, marketing, aplikace a služby. Analytici dodali, že jde o prohloubení dřívější aliance. Firmy podepsaly dohodu při návštěvě generálního ředitele Microsoftu Steva Ballmera v Jižní Koreji.

Článek

Větší domácí rival společnosti LG, koncern Samsung Electronics, v úterý přitom oznámil, že v polovině měsíce uvede na korejský trh model Omnia s dotekovou obrazovkou a s operačním systémem Windows Mobile 6.1 právě od Microsoftu. Operátorem bude SK Telecom.

Microsoft se snaží prosazovat svůj operační systém pro mobilní telefony Windows Mobile v konkurenci Symbianu, za nímž stojí největší světový výrobce mobilů Nokia a s nímž pracují dvě třetiny takzvaných chytrých mobilů ve světě. Tyto přístroje fungují jako malý kapesní počítač.

Rivaly Microsoftu jsou na tomto poli ještě společnost Research in Motion se svými telefony Blackberry a podnik Apple s multimediálním iPhonem. Ve hře je i software Android od amerického internetového vyhledávače Google. LG i Samsung jsou přitom členy nadace Symbian Foundation, která vyvíjí i modely opírající se o Android.

Analytici připomínají, že spolupráce LG a Samsungu pokračuje delší dobu a že nové smlouvy jsou jen jejím posílením. "Konkurence na trhu chytrých telefonů je čím dál ostřejší a výrobci z Jižní Koreje mají v případě Symbianu jisté slabiny. Proto je rozumné, že své aliance prohlubují," citovala analytika Korea Investment & Securities agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Z mobilů se kazí pleť, varují dermatologové

Je to hotová noční můra pro každého teenagera. Britští dermatologové zjistili, že se z užívání mobilního telefonu mohou na tváři udělat pupínky. A pokud...

Do Česka míří obří mobil pro seniory

Od pátku se bude v Česku prodávat nový mobil Emporia Life určený pro seniory. Ti by bez problémů měli zvládnout ovládání přístroje, který má obří tlačítka...

Výběr článků

Načítám