Hlavní obsah

Nové virtuální brýle dovolí sledovat 3D filmy na iPhonu a iPodu

Novinky, Miloslav Fišer

Unikátní virtuální brýle představila na českém trhu nepříliš známá společnost Vuzix. Novinka s názvem iWear AV310 je primárně určena pro použití s multimediálním přehrávačem iPod a populárním komunikátorem iPhone. S brýlemi tak například můžete sledovat trojrozměrné filmy.

Foto: Novinky

iWear AV310

Článek

Podle představ výrobce zanechá iWear AV310 u uživatele ze sledování filmu stejný dojem, jaký by měl ze širokoúhlého 52palcového televizoru. Krom samotného iPodu a iPhonu jsou brýle kompatibilní s nejrůznějšími přenosnými DVD přehrávači. Připojíte je jednoduše pomocí nejrůznějších redukcí, které jsou součástí balení.

Brýle jsou napájeny jednou tužkovou baterií, díky níž můžete sledovat dvojrozměrné i trojrozměrné video po dobu 11 hodin. Pomocí kabelu je do zařízení přenášen také zvuk. Sluchátka jsou pevně připevněna k nožičkám brýlí.

Video ale není jediný formát, s kterým si novinka poradí. Pomocí brýlí můžete hrát i videohry, a to přímo na zařízení, nebo v on-line módu. U síťových her využijete vestavěný mikrofon, který vám umožní komunikovat se soupeřem.

Společnost Vizux si svůj výrobek cení na 250 USD, což je v přepočtu přibližně 4 100 korun. Pokud navíc s výrobkem nebudete spokojeni, můžete jej podle vyjádření výrobce do 30 dnů vrátit bez udání důvodu.

Budoucnost: počítač bude ovládat myšlenka

Již od dob prvních dílů hvězdných válek lidé snili o ovládání nejrůznějších věcí pouhou myšlenkou. Netrvalo dlouho a na trhu se objevila společnost Emotiv, která prezentovala zařízení s názvem Epoc, které dovolí přenášet myšlenky do počítače nebo herní konzole.

:. Zařízení pro ovládání počítače myšlenkou. Foto: archiv

Tento elektronický přístroj působí nejen na první pohled jako futuristická helma. Ve skutečnosti se však jedná o velice citlivé zařízení, jež je obdařeno několika systematicky rozmístěnými čidly. Ta snímají mozkové pochody a pomocí bezdrátové technologie je předávají dále do počítače či herní konzole.

Více informací o zařízení Emotiv Epoc naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám