Hlavní obsah

Mobil řídí život téměř dvěma třetinám Evropanů

Novinky, mif

Celých 58% Evropanů si organizuje život pomocí mobilu. Díky funkcím jako je kalendář, upomínky a budík považuje většina dotázaných mobil při své práci za zcela nezbytný. Vyplynulo to z průzkumu užívání mobilů v práci agentury Vanson Bourne, kterého se účastnilo 5105 respondentů z Velké Británie, Německa, Francie Itálie a Španělska.

Článek

Mobilní telefony představují neodmyslitelnou součást většiny Evropanů a malý počet multimediálních manažerských mobilů, které jsou již v užívání, není způsoben tím, že by je firemní uživatelé nechtěli.

Jak vyplynulo ze studie, ve skutečnosti téměř polovina (40 %) evropských manažerů přiznává, že vlastní dva a nebo i více mobilních telefonů, aby pokryli své rozdílné potřeby.

Dle průzkumu jsou Evropané na svých mobilních telefonech tak závislí, že téměř polovina (48 %) se od nich nikdy neodloučí.

Požadavky Evropanů na funkce mobilů
35% dotázaných požaduje v telefonu kvalitní fotoaparát
32% účástíků by uvítalo snadno použitelný email v mobilu
23% dotázaných se neobejde bez vysoké kapacity paměti pro hry, obrázky a videa
32% účastníků požaduje po svém mobilu rychlý přístup k internetu

Mobilní telefony se staly tak samozřejmou součástí života Evropanů, že jsou mnohem obvyklejší než ostatní mobilní zařízení.

Téměř všichni dotazovaní (98 %) vlastní mobilní telefon, mnohem vyšší počet než je majitelů MP3 přehrávače (55 %), papírového diáře (44 %) nebo digitálního fotoaparátu (79 %).

Reklama

Související témata:

Související články

Nokia odkoupí celý operační systém Symbian

Finská Nokia získala souhlas všech ostatních akcionářů společnosti Symbian s tím, že jí své podíly odprodají. Jako poslední na její nabídku kývl korejský...

Výběr článků

Načítám