Hlavní obsah

Nokia nabídne do mobilů mapy a průvodce od Lonely Planet

Největší světový výrobce mobilních telefonů Nokia včera sdělil, že uzavřel smlouvu s vydavatelem turistických průvodců a map Lonely Planet. Uživatelé služby Nokia Maps si tak budou moci stahovat na své telefony informace o více než stu oblíbených turistických destinacích. Cena za stažení mapy či průvodce má být 7,99 eura (v přepočtu 195 Kč).

Článek

V současnosti majitelé mobilních telefonů Nokia mohou bezplatně stáhnout aplikaci Nokia Mapy 2.0, a to včetně map celého světa. Zpoplatněny jsou však navigační funkce, bez kterých se u navigace neobejdete. Verze map 2.0 od Nokie byla představena v květnu letošního roku.

Mapy 2.0 nabídnou satelitní a hybridní zobrazení map, 3D zobrazení, podporu při využívání displeje mobilního telefonu na šířku a zobrazení měřítka při zvětšování či zmenšování map. Mapy celého světa jsou uloženy přímo na paměťové kartě mobilního telefonu, a není tak nutné průběžně je stahovat prostřednictvím mobilní datové sítě. Výjimkou jsou pouze satelitní snímky potřebné pro satelitní a hybridní zobrazení map.

Finská telekomunikační společnost Nokia zaměstnává 116 tisíc lidí. Loni prodala téměř 440 miliónů mobilních telefonů a na celosvětovém trhu tak měla čtyřicetiprocentní podíl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám