Hlavní obsah

Revoluční iPhone 3G vtrhne do Česka 22. srpna

• Aktualizováno

Fenomén mezi mobilními telefony se začne prodávat měsíc po světové premiéře i v Česku. Mobilní operátoři T-Mobile, vodafone i Telefónica O2 začnou telefon prodávat od 22. srpna. Ani jedna ze společností však neuvedla cenu přístroje. Vyplývá to z tiskových prohlášení jednotlivých firem.

Článek

Plné využití telefonu nabídne pouze Telefónica, protože je jediná, která může provozovat v České republice 3G síť. iPhone 3G krom klasických služeb, jako přehrávání hudby a videa, nabízí i navigaci GPS či surfování po internetu dvojnásobnou rychlostí.

Novinka před měsícem spustila obrovskou lavinu zájmu. Po celém světě se na telefon stály fronty. Ani tuzemští operátoři proto nenechávají nic náhodě a k chystanému prodeji připravili speciální stránky, kde se uživatelé mohou zaregistrovat. Při zahájení prodeje dostanou podrobnější informace.

Uživatele potěší drobná softwarová vylepšení

Zahraniční recenzetni přístroje ale upozorňují, že interní anténa GPS je příliš malá na to, aby přístroj spolehlivě naváděl například při jízdě autem ve městě s výškovými budovami. Radost jistě přinese dokonalejší zvuk a řada drobných softwarových vylepšení. Patří k nim například vícefunkční kalkulačka, lepší vyhledávání v adresáři kontaktů, rodičovský zámek na některé internetové stránky či rychlé přecházení do jiného jazyka.

Zuby si brousí i konkurence

Na trhu jsou k mání i konkurenční modely, které uživatelům nenabízí o nic menší funkčnost než výrobky společnosti Apple. Příkladem může být HTC touch Diamod. Komunikátor obsahuje zabudovaný GPS modul pro satelitní navigaci. Další vybavení zahrnuje fotoaparát s rozlišením 3.2 MPx a automatickým ostřením a FM rádio. Zařízení nedisponuje slotem na paměťové karty, nicméně obsahuje celkem 4 GB vnitřní paměti pro uživatelská data.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám