Hlavní obsah

Příspěvek od státu na tarify pro postižené dostanou O2 a Vodafone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příspěvek od státu na levnější tarify pro zdravotně postižené budou dostávat Telefónica O2 a Vodafone. Třetí mobilní operátor T-Mobile se do tendru vypsaného ČTÚ nepřihlásil. Úřad to v úterý uvedl na svých internetových stránkách.

Článek

Dosud firmy postiženým a lidem s nízkými příjmy nabízely tarify se slevou 200 korun. Podle nového vládního nařízení bude stát firmám proplácet slevu v této výši jen u zdravotně postižených.

Vodafone již na konci června oznámil, že slevu pro chudé zachová, naopak O2 ji kvůli údajně malému zájmu zrušila. T-Mobile i přes neúčast v tendru s podporou postižených podle mluvčí Martiny Kemrové nepřestane. Operátor bude nabízet všem zdravotně postiženým měsíčně 200 minut volání a 200 SMS v rámci své sítě bezplatně, sociálně slabé dotovat nebude.

Zákazníků se zdravotním postižením mají operátoři řádově několik desítek tisíc. Dosud stát operátorům přispíval na zvýhodněné tarify zhruba půl miliardou korun ročně. Letos by částka měla klesnout na 150 miliónů Kč.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám