Hlavní obsah

Vodafone začal blokovat nevhodný obsah v mobilech i PC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní operátor Vodafone začal automaticky blokovat u všech svých zákazníků přístup k internetovým stránkám s nelegálním obsahem. "Konkurence zatím tuto možnost v podobném rozsahu nenabízí", tvrdí manažer společenské odpovědnosti Vodafonu Přemysl Filip.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Dětskou pornografii nebo propagaci rasismu považujeme za natolik společensky nebezpečný obsah, že jsme přístup k němu automaticky zablokovali u všech našich zákazníků," uvedl Filip.

Zákazníci Vodafonu mohou navíc využívat novou službu Blokování stránek pro dospělé, která zamezuje například dětem přistupovat k wapovým a internetovým stránkám, audiotextovým službám a prémiovým SMS s erotickým obsahem, násilím, hazardními hrami či tématy o drogách nebo zbraních.

SIM karty Vodafonu využívající datové tarify v mobilech či počítačích jsou napojeny na databázi s tisíci nelegálních a desetitisíci nevhodných internetových stránek. Pokud kterýkoli z uživatelů Vodafone přistoupí na stránku, kterou dosud systém nevyhodnocoval, projde speciální obsahovou analýzou.

Pokud stránka spadne do kategorie nelegální či nevhodné, systém ji do 48 hodin do databáze přidá. Vodafone na blokování přístupu spolupracuje s firmou FastData a mezinárodní neziskovou organizací Internet Watch Foundation, které průběžně monitorují internet, vyhledávají stránky s nevhodným nebo nelegálním obsahem a sestavují z nich černou listinu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám