Hlavní obsah

Vodafone bude prodávat iPhone v České republice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní operátor Vodafone se dohodl se společností Apple na prodeji jejího telefonu iPhone v deseti zemích světa včetně České republiky. V letošním roce by měl Vodafone začít prodávat svým zákazníkům telefony iPhone kromě České republiky také v Austrálii, Egyptě, Řecku, Itálii, Indii, Portugalsku, Turecku na Novém Zélandě a v Jihoafrické republice.

Článek

Telefony iPhone by do konce letošního roku mohl začít v Česku nabízet i konkurenční T-Mobile. Marketingový ředitel společnost Petr Dvořák v polovině minulého měsíce uvedl, že uvedení telefonu na místní trh závisí jen na tom, kdy vývojáři firmy Apple dokončí nový, rychlejší model určený pro evropské sítě třetí generace.

Vodafone je v Česku nejmenší mobilní operátor s 2,7 milióny zákazníků. Celkem je na českém trhu okolo 13 miliónů aktivních mobilních telefonních čísel. iPhone spojuje telefon, přehrávač hudby a videa a internetový prohlížeč v jednom. Přístroj nemá tlačítka, ale pouze širokoúhlý barevný dotykový displej s úhlopříčkou 3,5 palce a s rozlišením 320 krát 480 obrazových bodů.

Pro jeho ovládání není potřeba dotykové pero, ale pouze prsty. Jako digitální fotoaparát disponuje rozlišením dva megapixely, je zde i program pro správu fotografií. Jako telefon pracuje ve všech sítích standardu GSM.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám