Hlavní obsah

Sluchátka SteelSeries Arctis Pro Wireless v testu: balada nejen pro uši hráčů

Novinky, ort

Hraní s bezdrátovými sluchátky bez omezení? Opravdu to jde, jak dokazuje model Arctis Pro Wireless od společnosti SteelSeries. Je totiž vybaven hned dvěma bateriemi, a tak nemusíte s hraním přestat ani ve chvíli, kdy „šťáva“ dojde. To ale není rozhodně jediná přednost tohoto modelu.

Foto: mif, Novinky

SteelSeries Arctis Pro Wireless

Článek

Společnost SteelSeries se zaměřuje na výrobu periferií pro profesionální hráče. Přestože v nabídce tohoto podniku nalezneme i levnější modely, zpravidla jsou ceny progamingového náčiní vyšší. A to platí i v případě nové řady herních sluchátek.

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, se v tuzemských obchodech nabízí vrcholný bezdrátový model Arctis Pro Wireless za 8990 Kč, což rozhodně není málo. A právě proto se společně podíváme, zda to za utracené peníze stojí.

Foto: mif, Novinky

Testovaná sluchátka jsou velmi pohodlná.

Foto: mif, Novinky

Hlavový most se nastavuje s pomocí pruhu látky.

Vypadají nenápadně

Sluchátka působí na první pohled poměrně nenápadně, alespoň s ohledem na konkurenční progamingové modely, které často připomínají kolotoče či diskotéku. Prakticky celé zařízení je vyrobeno z plastu v odstínech matné černé barvy.

SteelSeries nevyrábí pouze herní sluchátka, ale také další vybavení. Všechny je stylizuje podobně a vyznačují se zejména krásným podsvícením. Také sluchátka Arctis Pro Wireless umožňují výběr z 16,8 milionu barev a vytvoření vlastních světelných efektů. Máte-li více zařízení od SteelSeries, můžete jejich podsvícení synchronizovat.

Testovaný model kombinuje různé typy materiálů – kov, plast, a dokonce i látka. Ta je použita na hlavovém mostu, aby sluchátka byla co možná nejpohodlnější. Upravovat výšku pásku přes hlavu je možné pomocí suchého zipu. Potěší i možnost natočit sluchátka o devadesát stupňů tak, aby se snáze nosila na krku, když je zrovna nepoužíváte. K ergonomii tedy nelze mít mnoho výhrad, naopak i s ohledem na velikost sluchátek je velmi slušná.

Foto: mif, Novinky

Ovládací prvky lemují spodní stranu sluchátek.

Foto: mif, Novinky

Vysunutý mikrofon.

Výrobce zkrátka při konstrukci myslel na ty nejmenší drobnosti, což dokládá například i mikrofon. Řada konkurenčních modelů jej totiž má odnímatelný, aby jej uživatel jednoduše odmontoval, když jej nepoužívá. Ale to není v praxi příliš šťastné řešení, protože mikrofon se pak velmi snadno ztratí. Právě proto má model Arctis Pro Wireless mikrofon výsuvný, nikdy se tedy neztratí a vždy bude po ruce.

To všechno nicméně nabízí i citelně levnější sluchátka tohoto výrobce. V čem tedy tkví hlavní výhoda? Jednoznačně v bezdrátové konektivitě. Nedílnou součástí celého setu je totiž speciální základní jednotka, která se stará o zpracování zvuku a bezdrátovou komunikaci se sluchátky na frekvenci 2,4 GHz. Vedle toho je možné připojit sluchátka také k dalšímu zařízení prostřednictvím standardu bluetooth.

Foto: mif, Novinky

SteelSeries Arctis Pro Wireless

Foto: mif, Novinky

Baterie se ukrývá v jednom ze sluchátek.

Nepřetržité hraní díky dvěma bateriím

Základna funguje také jako nabíječka pro baterii ve sluchátkách, součástí balení jsou přitom hned dva akumulátory. Když tedy jeden dojde, jednoduše jej vyměníte za druhý. Hrát je tedy skutečně možné bez omezení, výdrž udávaná výrobcem je až 20 hodin.

Zmiňovaná základna je v podstatě externí zvuková karta, která je vybavena vlastním OLED panelem. Díky němu můžete snadno upravovat parametry zvukové reprodukce přímo, aniž by je uživatel musel hledat v nastavení připojeného zařízení. Stejně tak je některé funkce možné ovládat pomocí tlačítek přímo na sluchátkách.

Foto: mif, Novinky

Základna je v podstatě externí zvuková karta.

Foto: mif, Novinky

Lesklé plasty jsou jak magnet na otisky a drobné nečistoty.

Headsety disponují měniči se silnými neodymovými magnety reprodukujícími Hi-Res Audio o frekvenci až 40 000 Hz, což je téměř dvakrát více než hodnoty standardních sluchátek (22 000 Hz). Nabízí dynamický rozsah 121 dB a zkreslení sinusového signálu -95 dB. To jsou parametry, které by měly uspokojit i velmi náročné posluchače.

Zvuk linoucí se z těchto sluchátek je poměrně vyvážený. Výšky a středy dokonce nejsou ani nijak dramaticky přehlučeny basy, což se bohužel u řady herních sluchátek skutečně stává. Celkově by se tak dala zvuková reprodukce charakterizovat jako jemnější a hladší.

Foto: mif, Novinky

Zadní strana odkrývá kompletní konektorovou výbavu.

Foto: mif, Novinky

Na pravém boku je slot pro nabíjení akumulátorů.

V hodnocení kvality zvuku se sluší vyzdvihnout také výsuvný mikrofon, který dokáže zvuk zaznamenat velmi čistě. Je navíc dobře slyšitelný i v hlučnějším prostředí.

Zcela bez problémů je také bezdrátový režim. Jeho dosah je v praxi více než deset metrů, což by mělo bohatě stačit každému. Během tří týdnů testování jsme ani jednou nezaznamenali výpadek.

Závěrečné hodnocení

Sluchátka Arctis Pro Wireless od společnosti SteelSeries jsou primárně určena pro hráče, radost ale jistě udělají také náročnějším posluchačům, kteří ocení jejich vyvážená zvuková pásma a věrnou reprodukci. Velkou pochvalu si výrobce zaslouží také za příkladnou ergonomii a bytelnou konstrukci. Nebýt vyšší cenovky a lesklé základny, která je bez nadsázky magnetem na otisky prstů, byla by testovaná sluchátka bez chybičky.

Foto: archív výrobce

Arctis Pro Wireless

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám