Hlavní obsah

Chytré hodinky Withings Steel HR Sport v testu: Spojení klasiky a moderních funkcí

Novinky, mif

Nositelná elektronika je fenoménem dneška, především tedy chytré hodinky. Výrobci přitom neustále hledají recept na to, jak by moderní zařízení připevněné k zápěstí mělo vypadat a co by mělo umět. Společnosti Withings se s modelem Steel HR Sport podařilo zkombinovat eleganci, klasiku i moderní funkce.

Foto: archív výrobce

Withings Steel HR Sport

Článek

Většina výrobců se předhání v tom, kdo bude mít u hodinek největší dotykový displej s co možná nejjemnějším rozlišením. Na ty nejpokročilejší modely je v dnešní době možné bez problémů instalovat aplikace a v některých případech je dokonce možné se zcela obejít bez chytrého telefonu.

Daní za všechny tyto přednosti je ale tristní výdrž baterie. Většina chytrých hodinek se totiž bez nabíječky obejde tak maximálně den, což celé řadě uživatelů nevyhovuje a je to jeden z nejčastějších argumentů, proč lidé s koupí váhají.

Foto: archív výrobce

Testovaný kousek se nosí velmi pohodlně.

Foto: archív výrobce

Testovaný kousek se nosí velmi pohodlně.

Výrobce se vydal jinou cestou

Právě proto se společnost Withings rozhodla vydat úplně jinou cestou. Letošní novinka zvaná Steel HR Sport totiž funguje v první řadě jako klasické ručičkové hodinky. Teprve až po detailnějším ohledání si všimnete, že ve spodní části je jeden ručičkový ciferník navíc a v horní pak ještě klasický displej.

Dohromady jsou tedy ve 40mm pouzdře dva ručičkové ciferníky a jeden displej. Hlavní ciferník, který zabírá největší plochu, je určen výhradně k ukazování času. Menší analogový umístěný vespodu pak slouží k přehlednému zobrazení aktuálního denního progresu. Pokud si například v obslužné aplikaci nastavíte, že chcete každý den ujít 10 000 kroků, ručička ukáže na 100 % právě ve chvíli, kdy tento milník pokoříte.

Teprve když stisknete tlačítko na boku, aktivujete displej, který zobrazuje dosažené výsledky detailněji. OLED panel, který je mimochodem velmi dobře čitelný na slunci, zobrazuje například informace o ušlých krocích, aktuální srdeční tep, ale například i notifikace na události, hovory a zprávy z připojeného chytrého telefonu.

Podrobnější statistiky o denních aktivitách uživatele je možné v přehledných grafech sledovat v aplikaci Health Mate. Se smartphonem komunikují hodinky prostřednictvím technologie bluetooth, podporovány jsou telefony se systémy iOS 8.0 a vyšší či Android 6.0 a vyšší.

Foto: archív výrobce

Aplikace Health Mate

Rekordní výdrž

Spojení klasického analogového ciferníku s digitálním displejem je v praxi více než užitečné. Výdrž hodinek se totiž v praxi prodloužila až na 25 dní. Pokud neustále zapínáte OLED panel, výdrž pochopitelně o pár dní klesne, ale i tak je velmi nadprůměrná. Konkurenty s delší výdrží a stejnými funkcemi byste hledali na pultech obchodů marně.

Samozřejmě kvůli menšímu displeji jsou některé funkce hodinek limitovány. Nepočítejte například s tím, že byste do nich mohli instalovat nějaké aplikace, jako je tomu u některých konkurenčních modelů.

Tyto hodinky jsou zkrátka stavěny primárně pro sportovní nadšence, kteří mají zájem mít své denní aktivity pod drobnohledem. A to například i kvalitu spánku, také tu totiž dovedou hodinky sledovat.

Foto: archív výrobce

Bílé provedení ciferníku

Foto: archív výrobce

Černé provedení ciferníku

Hodinky Withings Steel HR Sport dovolují sledovat až 30 aktivit, mezi něž patří například měření srdeční frekvence, analýza fitness s pomocí telefonu i GPS, sledování tepové frekvence, výpočet spálených kalorií, měření vzdálenosti, krokoměr, budík, nabíjení, teplota těla či krevní tlak.

Díky dodávanému silikonovému pásku působí hodinky velmi sportovním dojmem. Nicméně v prodeji jsou také volitelné kožené pásky, díky kterým je možné vzhled testovaného kousku proměnit k nepoznání – na daleko elegantnější. Samotné pouzdro hodinek je vyrobeno z nerezové oceli, na výběr je mezi bílou a černou barvou ciferníku. Hodinky jsou vodotěsné, je možné s nimi klidně i plavat.

Závěrečné hodnocení

Společnosti Withings se s modelem Steel HR Sport podařilo vtěsnat všechny podstatné moderní funkce do hodinek s klasickým vzhledem. Díky tomu se podstatně zvýšila výdrž baterie. Některým uživatelům bude sice chybět možnost instalace aplikací, což je u řady konkurentů možné, na to však nejsou tyto hodinky stavěné.

Foto: archív výrobce

Hodinkám nevadí voda ani sníh.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Parametry chytrých hodinek Withings Steel HR Sport

Průměr ciferníku: 40 mm

Vhodné pro aktivity: běh, cyklistika, plavání, turistika, fitness, lyžování, golf, chůze, jóga, lezení, outdoor

Měření tepové frekvence: měření TF ze zápěstí

Kompatibilní OS: Android, iOS, Windows Phone

Konektivita: Bluetooth

Vodotěsnost: 50 m (5 ATM)

Max. výdrž baterie v pohotovostním režimu: 600 h (25 d)

Řemínek: silikon, možno vyměnit za kožený

Chytré funkce: monitoring spánku, notifikace z telefonu

Senzory: GPS, Výškoměr, Teploměr

Sportovní funkce: měření tepové frekvence, krokoměr, výpočet spálených kalorií, měření rychlosti, měření vzdálenosti, měření tempa, záznam trasy

Hmotnost: 49 g

Cena: 5290 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám