Hlavní obsah

X-BOX 360: ve světě basketbalových simulátorů je silná konkurence

Když si chcete zahrát hokej, tak pravděpodobně jednoznačně sáhnete po NHL 08. Pokud máte chuť na fotbal, volba je jasná - buď standardní Fifa 08, Euro 08 a nebo Pro Evolution Soccer. Když se vám zachce košíkové, tak má NBA 08 od EA více než dobrého konkurenta - NBA 2K8. Pokud jste však příznivci arkádovějších her, sedne vám asi spíš NBA Street Homecourt.

Článek

Electronic Arts sice kralují většině sportovních simulátorů, ale v basketbalu to tak úplně neplatí. Pokud si vezmeme seriózní simulátory, tak má cenu mluvit pouze o tom od EA - tedy NBA 08 a poté o počinu 2K Sports NBA 2K8. Pohybově si nemají obě hry co vytýkat a přestože graficky NBA 08 mírně dominuje, tak hratelností není rozhodně NBA 2K8 horší.

Ten, kdo si pamatuje doby starších konzolí, tak si jistě pamatuje hru NBA Jam, která se dělala například na konzoli Sega Mega Drive. Výskoky až do nebe, brutální fauly a efektní triky přivábily k této hře obrovské množství hráčů, dokonce i těch, kterým je jinak basketbal téměř úplně cizí.

V roce 2005 jsme mohli o luxusní grafice jen snít.foto: www.easports.com

Takovým novodobým nástupcem extrémního basketbalu je NBA Street Homecourt, kde můžete opět trochu více popustit uzdu své fantazii. Salta, extrémní triky a všechno možné i možné související s pouličním basketbalem tato hra má. Je tedy jen na vás, zda si vyberete klasiku či něco modernějšího. Jedno je ale jasné - aspoň jeden basketbalový simulátor by neměl ve vaší X-BOXové sbírce chybět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám