Hlavní obsah

X-BOX 360: Královský "blafák" v podobě NHL 07

Novinky, jky

Každoroční fotbalový, hokejový či basketbalový příděl je klasikou, na kterou jsme si zvyklii od EA Sports na PC, ale i na herních konzolích. Zdá se, že i na X-BOXu tomu nebude jinak. Kapitálním kouskem letošní sportovní série je zřejmě počin z ledového kluziště - NHL 07.

Článek

NHL 07 přináší jednu základní a vskutku revoluční inovaci. Jde o tzv. "skill stick", který ovlivňuje celou vaši hru od rozehrání až po závěrečnou sirénu. Jako hráč mte plnou kontrolu nad svou hokejkou. Levým control stickem ovládáte pohyb hráče, pravým doslova pohyb jeho hole.

Pohybem do stran si hokejista přehazuje puk z forehandu do backhandu, šikmým pohybem může dělat různé stahovačky, kruhovým pohybem otočky a samozřejmě také střílet. Jakým způsobem control stickem pohne, takový druh střely vyšle.

Tažená střela, golfák, střela příklepem, vše je možné spolu s blafáky díky jedné jediné páčce. Dokonalý nápad, který ovšem nemá pouze jen klady.

Složité ovládání, to je to, co vytane mnoha hráčům na mysli během prvních zápasů. Na seznámení se s novým typem ovládání jsou ideální nájezdy, ve kterých si můžete osvojit základní pohyby, které vás budou v novém ročníku NHL provázet.

Máte sice možnost se vrátit ke starému ovládání, ochudíte se tak ale o možnost překonat brankáře vlastním blafákem a ve finále nad vámi budou mít hráči dobře ovládající skill stick obrovskou výhodu. I po delší době se vám ale stane, že samostatný nájezd nikterak nezakončíte, jelikož control stickem jednoduše hýbnete o několik milimetrů jinak, než je třeba, a místo střely tak uděláte další kličku.

Vytvořte si vlastní šampionát

Pokud hráváte na svém X-BOXU sami, tak zřejmě nejvíc využijete možnost založit vlastní kariéru, ve které se o svůj tým staráte po všech stránkách. Příjemná je možnost posílat hráče na farmu a naopak si je z ní draftovat do týmu. Ovládání v menu je trochu nepřehledné z důvodu velkého množství možností, po několika dnech vám ale nakonec přijde poměrně logické. Pokud preferujete národní týmy, tak vás jistě potěší tradiční možnost vytvořit si svůj vlastní světový šampionát.

Drobnou podivností je počet náhodných gólů, které můžete vstřelit. Často se vám vyplatí do brankáře jen surově najet či na něj z nesmyslného úhlu vyslat obyčejnou nahrávku. Pak jen čekáte, zda si ji nesrazí do své branky sám a nebo, což je velmi časté, jestli mu neproklouzne puk mezi betony a doslova se nedošourá za brankovou čáru. 

Grafika je standardní. Není příliš důvodů ji vynášet do nebe, je ale dostačující a nikterak váš prožitek neomezuje. Zvukový doprovod je solidní, potěšující je, že byla přislíbena kompletní lokalizace pro naši zemi, včetně komentářů pravých českých sporťáků.

HODNOCENÍ: 8/10

LCD TV Sony Bravia 32S2000 zapůjčila pro test společnost Sony.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám