Hlavní obsah

World Cyber Games 2008 - známe první postupující

Novinky, Miloslav Fišer

Turnaj World Cyber Games (WCG) je světovou událostí v soutěžním hraní počítačových her, účastní se jí hráči ze 70 zemí včetně České republiky. Domácí kvalifikace WCG již probíhá, v týmové akční hře Counter-Strike známe postupující do druhé fáze turnaje. Dařilo se favorizovaným týmům, ve hře o postup na světové finále WCG v Německu jsou stále obhájci titulu FU.sk a český tým nEophyte.

Článek

Turnaj World Cyber Games (WCG) je herní obdobou olympiády a nejlepší světoví hráči v něm soupeří o odměny v řádu miliónů korun. Účastní se jej soutěžící z více než 70 zemí světa, finálový turnaj se letos uskuteční v německém městě Kolín nad Rýnem. Chybět nebudou ani reprezentanti České republiky a Slovenska, pro něž pořádá domácí kvalifikaci společnost ProGamers.

První částí kvalifikace je online turnaj na portálu United-Games, jako vůbec první se do bojů o WCG zapojili hráči Counter-Striku. Do online turnaje se přihlásilo 32 českých a 24 slovenských klanů, které si to rozdaly o osm míst (4 česká a 4 slovenská) v offline části WCG kvalifikace.

Samozřejmě nechyběli obhájci titulu z týmu FU.sk a i přes zaváhání v play-off se tito trojnásobní Mistři ČR ve hře Counter-Strike probojovali dále.

Hrát se bude i v obchodních centrech

Jejich největšími soupeři ve slovenské části kvalifikace budou NecroRaisers a Soul Surfers, dá se ale předpokládat, že FU.sk využijí svých bohatých zkušeností. Česká část kvalifikace rovněž slibuje zajímavou podívanou, v pozicích favoritů budou vystupovat týmy nEophyte a eSuba.

Kvalifikace ve hře Counter-Strike bude v srpnu pokračovat offline částí hranou v obchodních centrech Electro World (Česká republika) a Euronics (Slovensko), ti úplně nejlepší si to rozdají na Národním finále v Bratislavě koncem září. Zároveň v těchto dnech startuje i kvalifikace ve sportovní hře FIFA 08, rovněž zde bude první částí kvalifikace online turnaj na portálu United-Games.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám