Hlavní obsah

Vyzráli na zloděje. Díky obyčejné webkameře

Phoenix

Několik hráčů on-line hry pomohlo policii v americkém Phoenixu odhalit muže, kteří se pokusili spáchat ozbrojenou loupež u jedné z náruživých hráček. Internetoví hráči z různých zemí světa sledovali průběh loupeže na webové kameře a policisty na ni upozornili. Podle agentury Reuters policie díky on-line asistenci dopadla jednoho podezřelého a nyní pátrá po druhém.

Foto: Profimedia.cz

Kamera několikrát zachytila obličeje pachatelů.

Článek

Incident se odehrál ve chvíli, kdy byla osmadvacetiletá žena ve svém domě zaměstnána hrou Dota 2, kterou s ní po síti hrálo několik dalších lidí. Ti mohli prostřednictvím její zapnuté kamery sledovat, jak dovnitř vstoupili dva ozbrojení muži a násilím ženu odvedli kamsi pryč. Jeden z jejích evropských spoluhráčů prý pak zavolal jednomu z místních přátel ženy, který na zločin upozornil policisty.

"Tohle je pro nás první podobný případ," řekl Reuters policejní mluvčí Mike Pooley, podle nějž hráči poskytli policii zásadní informace.

Chtěli přepadnout i obyvatele sousedního bytu

Kamera několikrát zachytila obličeje pachatelů, kteří podle Pooleyho zavřeli ženu a jejího partnera do jedné z místností domu a čekali, až otevře místní banka, aby je přinutili vybrat peníze z bankomatu.

Útočníci však podle něj udělali zásadní chybu: chtěli prý patrně přepadnout obyvatele sousedního bytu, domnělé drogové dealery. Akce jim tak či tak nevyšla, neboť nedlouho po přepadení byla díky spoluhráčům na místě policie. Jednoho z nich dopadla po krátkém pronásledování, po druhém pátrá.

Osvobozená žena si prý nemůže svou hráčskou vášeň vynachválit. "Nevím, kde bych bývala byla, kdybych nedělala to, co jsem dělala. Sotva vám všem můžu dost poděkovat," vzkázala dalším hráčům žena, která nechtěla zveřejnit své jméno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám